RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Що таке обсервація та самоізоляція: в Раді дали чітке пояснення

Верховна Рада законодавчо визначила значення термінів "обсервація" та "самоізоляція": відповідний законопроект №3320 парламент прийняв 13 квітня.

Мутація коронавірусу і смерті без симптомів: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляється на сайті Ради.

Документ передбачає, що самоізоляція - це перебування особи, щодо якої є обґрунтовані підозри про ризик інфікування або поширення інфекційної хвороби, в певному місці (приміщенні) з метою дотримання протиепідемічних заходів на основі особистого зобов'язання.

Також встановлено, що обсервація - це перебування особи, щодо якої існують ризики поширення інфекційної хвороби, в обсерваторі з метою обстеження такої особи та медичного спостереження за нею.

Законопроект передбачає, що до надання медичної допомоги в період протидії інфекційній хворобі можуть залучатися науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти, що готують кадри в сфері охорони здоров'я, а також інші особи, що мають сертифікат лікаря-спеціаліста та відповідну лікарську категорію.

Верховна Рада також дозволила обробку персональних даних в період протидії інфекційній хворобі без згоди особи.

Норми цього закону будуть діяти протягом періоду карантину та ще 30 днів після його відміни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Рада прийняла важливий закон про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції.