RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Коронавірус мутував і почав вбивати без симптомів: страшні деталі спалаху на Буковині

У селі Ломачинці Сокирянського району Чернівецької області зафіксовано безсимптомний перебіг захворювання на коронавірус, що, за словами медиків, може вказувати на мутацію COVID-19.

Мутація коронавірусу і смерті без симптомів: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє Сокирянська районна державна адміністрація.

За її даними, підтверджено мінімум 8 випадків зараження і ще 3 людини - з підозрою на COVID-19.

Раніше в цьому селі від коронавірусу померла місцева мешканка. У неї було багато контактних осіб, що викликало швидке поширення COVID-19. Медики кажуть, що вірус мутував, відомі безсимптомні прояви хвороби, як у випадку з жінкою.

"До сих пір інфіковані з села Ломачинці лікувалися вдома від ГРВІ під дистанційними установками сімейних лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Новодністровськ, які не запідозрили коронавірус і не запропонували здати відповідні аналізи", - додали в РДА.

За результатами районної комісії була розглянута можливість запровадження особливого режиму з обмеженим в'їздом і виїздом у с. Ломачинці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені заявили про нові симптоми коронавірусу - спочатку можуть з'являтися не лихоманка і кашель, як вважалося раніше, а головний біль, запаморочення і розгубленість.