У зв'язку з карантином, цього року в багатьох з'явилося більше часу для приготувань до Великодня, який християни східного обряду відзначатимуть 19 квітня. Головною стравою цього свята є паска, яку легко можна приготувати в домашніх умовах.
"Апостроф" публікує рецепт паски, яку без зусиль можна приготувати в мультиварці.
Для приготування вам знадобиться:
- Молоко - 1 стакан
- Яйця - 3 шт
- Борошно - 4,5 склянки
- Цукор - 200 г
- Вершкове масло - 150 г
- Сухі дріжджі - 1 пакетик
- Сіль - щіпка
- Ванільний цукор або ванілін - 1 пакетик
- Ізюм - 100 г
- Цукати - 50 г
- Курага - 50 г
Для глазурі:
- Цукрова пудра - 100 г
- Яйце - 1 шт
- Посипка кондитерська - для прикраси
Крок 1.
Перед початком приготування, промийте родзинки і залийте гарячою водою.
Трохи нагрійте молоко і залийте ним дріжджі. Додайте пару столових ложок цукру, перемішайте і поставте в тепле місце на 20 хвилин до появи характерних бульбашок.
Білки відокремте від жовтків. До білків всипте половину цукру і збийте до зміни їх кольору, вони повинні стати білою пишної масою.
Змішайте збиті білки з дріжджами.
Просійте склянку борошна в миску і змішайте поки не залишиться грудочок. Залиште на 20 хвилин.
Потім додайте ще один стакан муки і знову змішайте до однорідності.
Крок 2.
Вершкове масло бажано заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно підтануло. Змішайте його з рештою жовтків з цукром за допомогою міксера.
Додайте масу в тісто.
Просійте в миску борошно, що залишилося і замішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
Крок 3.
У тісто вмішати родзинки, курагу і цукати, ретельно перемішайте.
Змастіть каструльку мультиварки рослинним маслом, відправте в неї тісто.
Помістіть каструльку в мультиварку і включіть функцію "Підігрів" на 20 хвилин. Потрібно, щоб майбутній пиріг піднявся.
Потім виберіть функцію "Випічка", за замовчуванням час у цієї програми 1 година, але для паски цього мало. Виставите час на 1-40 хвилин і випікайте.
Як тільки мультиварка повідомить вам про готовність, вимкніть її, але відразу готову випічку виймати не варто. Дайте їй час ще постояти трохи, близько 30 хвилин буде достатньо.
Крок 4.
Для прикраси святкового частування приготуйте білково-цукрову глазур.
Змішайте міксером білок від одного яйця і цукрову пудру до утворення стійких піків.
Змастіть верхівку паски глазур'ю і закінчіть прикрасу посипавши її спеціальної посипкою.
Раніше "Апостроф" повідомляв, що рецептом домашньої паски поділилася українська співачка Оля Полякова.