RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Затримання генерала СБУ, який працював на Кремль: опубліковано повне аудіо розмов

У мережі з'явилось аудіо переговорів генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, який працював на ФСБ та готував теракти в Україні, з російським куратором.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Шайтанов за завданням російських спецслужб планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва.

СБУ зібрала достатню кількість доказів, які переконливо свідчать – Шайтанов є агентом Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Це підтверджують наявні матеріали справи, серед яких аудіо- та відеозаписи.

За завданням спецслужб РФ генерал-майор Шайтанов планував проведення терористичних актів на території України. За це представник ФСБ гарантував винагороду в розмірі 200 тис дол США та паспорт громадянина РФ. У якості виконавця Шайтанов спеціально підібрав особу серед колишніх бійців спецпідрозділів. Підготовка до цих злочинів чітко зафіксована в матеріалах справи.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Проводяться обшуки за місцями проживання та тимчасового перебування Шайтанова, а також громадян України, які підозрюються у належності до агентурного апарату співробітника ФСБ РФ Єгорова.

Встановлюються обставини їх протиправної діяльності.

Вирішується питання щодо оголошення Валерію Шайтанову про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст.111 ("Державна зрада") і ст. 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо ім'я викритого СБУ топ-чиновника категорії "А", який продав секретні документи про дії Міноборони на сході України, в морях і Керченській протоці - це держсекретар Мінінфраструктури Андрій Галущак.