RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Заразити молодих: в Німеччині запропонували незвичайний спосіб "перемоги" над коронавірусом

Провідний німецький лікар-епідеміолог Александер Кекуле запропонував піти на радикальні заходи для боротьби з коронавірусом - дати заразитися людям молодого віку, а дітей відправити в садки і школи.

Мутація коронавірусу і смерті без симптомів: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє The Telegraph.

Александер Кекуле прогнозує, що за найоптимістичнішими прогнозами вакцина від коронавірусу може з'явитися не раніше, ніж через шість місяців.

"З огляду на досвід, я б сказав, що реальність ближче навіть до року", - зазначив епідеміолог.

Так як це дуже довгий термін, Кекуле пропонує піти іншим шляхом - люди молодші за 50 років мають виробляти імунітет вже зараз.

Відзначимо, що багато фахівців сходяться в тому, що перемогти штам вірусу SARS-CoV-2 зможе лише колективний імунітет (коли перехворіють, за різними оцінками, від 70 до 95% населення).

Ось як епідеміолог пропонує виходити з тотального карантину:

літні люди, і люди з хронічними хворобами повинні залишатися вдома, якщо вони виходять (в самому крайньому випадку) - повинні використовувати маски медичного стандарту FFP;

перейти від соціального дистанціювання - до "інтелектуального" - потрібно продумано ставитися до заходів захисту (найсильніший повинен бути, наприклад, у касира супермаркету, таксиста);

дозволити заразитися молодим людям.

"Ті, хто молодші за 50 років, навряд чи помруть або серйозно захворіють від коронавірусу. Ми повинні дозволити їм заразитися, щоб вони могли виробити імунітет", - пояснює Кекуле.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 9 ранку 13 квітня в Україні зафіксовано 3 102 випадки захворювання на коронавірус. Всього в країні зафіксовано 93 летальних випадків, 97 хворих видужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.