RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Вбиває непомітно: вчені назвали топ-п'ять ознак "прихованого" коронавірусу

Багато заражених коронавірусом COVID-19 не відчувають ні кашлю, ні температури, проте є також інші ознаки, за якими можна визначити присутність вірусу.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляють дослідники з Оксфордської школи у Великій Британії.

Перша ознака - втрата нюху. Слідом за ним йде і втрата смаку. Крім того, у зараженого часто з'являються неприємні відчуття в області живота, розлад кишечника, діарея. Також ознакою зараження називають кон'юнктивіт - запалення слизової оболонки ока. В органах зору з'являються червоні плями і змінюють колір наявні там жилки.

П'ята ознака прихованої форми коронавірусу - безпричинна втома. Людина відчуває занепад сил, не виконуючи виснажливої фізичної роботи. Перераховані приховані симптоми можуть свідчити про те, що людина заразилася COVID-19, але навіть не помітила цього. Однак варто зазначити, що перераховані симптоми описують лише легку форму коронавируса. У більш серйозних випадках починається лихоманка і вражаються органи дихання.

Як раніше повідомляв "Апостроф", зафіксовано ще один шлях зараження коронавірусом - в Таїланді від ускладнень COVID-19 помер судмедексперт, який заразився від небіжчика.