RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (хроніка 15 квітня)

Вчені прогнозують другу хвилю захворюваності вже восени.

Вчені прогнозують другу хвилю захворюваності вже восени. Фото: РБК

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що пандемія COVID-19 ще не досягла пікових значень - в Європі спостерігається неоднорідна картина захворюваності. За словами представника організації Маргарет Харріс, в Італії та Іспанії ситуація з коронавірусом покращилася, але в Великій Британії і Туреччині ще фіксується приріст числа заражених.

Серед нових симптомів коронавірусу - зміна кольору губ, вони можуть синіти, що пов'язано з нестачею кисню в крові. Також про хворобу можуть свідчити головний біль, запаморочення і розгубленість, після яких почнуться лихоманка і кашель.

В Україні пік коронавірусу очікують протягом найближчого тижня. Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що рішення щодо продовження або скасування карантину буде прийматися 24 квітня, коли буде зрозуміло, чи зросла захворюваність після Великодня. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

Станом на 23:10 за всьому світу зафіксовано 2 034 425 випадків зараження. Померла 133 261 особа.

23:02 Коронавірус виявили у протоієрея РПЦ Олександра Агейкіна - заступника керівника Секретаріату Московської Патріархії. Це, фактично, людина з оточення Патріарха Кирила.

22:25 На Миколаївщині зареєстрували групове захворювання COVID-19 в Вознесенському районі. Кількість випадків в регіоні зросла до 22 осіб.

Протягом дня за медичною допомогою звернулися 19 пацієнтів з підозрою на COVID-19, з них 3 людини госпіталізовані в обласний центр лікування інфекційних хвороб, 2 пацієнти отримують стаціонарне лікування в інших інфекційних стаціонарах області та 14 особам призначено амбулаторне лікування вдома в умовах самоізоляції.

22:18 З завтрашнього дня в Києві встановлять блокпости. Якщо при перевірці температура буде вище 37,5, то викличуть бригаду для тестування на COVID-19 і відправлять на самоізоляцію. У разі, якщо вище 38.0 - обов'язкова госпіталізація.

У водіїв також можуть оглядати їх особисті речі, багаж, транспортні засоби та вантажі.

21:42 На Адріатичному узбережжі в італійському місті Пескара виписали штраф на чотири тисячі євро чоловікові, який вирішив зайнятися пробіжкою по пляжу.

Карантинний режим діє в Італії вже понад місяць. Займатися спортом під відкритим небом заборонено. А від будинку дозволяють відходити не далі, ніж на 200 метрів. Крім штрафу, порушникам карантину також загрожує тюремне ув'язнення - до трьох місяців.

21:16 Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо повідомив, що італійська компанія готує вакцину від коронавірусу до осені. За його словами, випробування вакцини почнуть в кінці квітня.

20:46 У Кремлі прийнято рішення не проводити парад Перемоги 9 травня, повідомляє російське видання РБК з посиланням на джерела, близькі до адміністрації Путіна і Міноборони РФ. Офіційно про перенесення параду планується повідомити до кінця цього тижня, очікується, що з відповідним оголошенням може виступити особисто Путін. Про перенесення може бути оголошено в четвер, 16 квітня, на засіданні Радбезу.

19:57 У Харківській області померла від коронавірусу жінка продавала свічки у церкві.

"Кількість людей зараз встановлюється. Але це велика кількість людей. Ви бачите, що додатково була проведена комісія в цьому місці, і цей населений пункт на сьогоднішній день перекритий. Чому? Тому що ми знаємо, що ця бабуся перебувала на вихідних у церкві і вона займалася продажем свічок церковних. Тому кількість людей, із якими вона контактувала може бути і, ймовірно, дуже велика", - повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

Зараз встановлюються всі люди, на місце відправлені бригади, які відбирають зразки матеріалів для проведення аналізів.

19:20 У Кременчуці від коронавірусу помер чоловік 84 років, який хворів з 3 квітня, за допомогою до лікарів звернувся лише 13 квітня. Був госпіталізований з пневмонією до інфекційного відділення лікарні. ПЛР-тест на коронавірус дав позитивний результат. В мережі повідомляють, що син померлого був пастором місцевої релігійної громади.

19:06 На території Львівської області з 15 квітня всі ринки повинні припинити роботу. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

"Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, головам об'єднаних територіальних громад заборонити з 15 квітня функціонування ринків на адміністративних територіях", — зазначено у протоколі засідання.

Така заборона буде чинною до стабілізації епідситуації або до особливого розпорядження. Контроль за виконанням рішення будуть здійснювати правоохоронці та представники влади.

19:03 Калуський пологовий будинок закрили у зв’язку з тим, що захворювання персоналу на Covid-19 підтверджено методом ПЛР-діагностики у 14 осіб. З них 4 – лікарі: 3 акушер-гінекологи, анестезіолог і 10 медсестер.

Вагітних і породіль наразі в пологовому немає: п’ять породіль сьогодні йдуть на виписку, в них зроблені ПЛР-дослідження.

Усіх вагітних у Калуші планують каретами швидкої допомоги перевозити до Івано-Франківського обласного перинатального центру або у міський пологовий, за їх бажанням.

18:58 В Німеччині церковну службу на Великдень перенесли з церкви до виставкового комплексу. Відвідати службу можна тільки на автомобілі і не виходячи з нього.

18:45 В Італії співробітниками підрозділу карабінерів з охорони здоров'я були перевірені не менше 600 будинків для людей похилого віку у зв'язку з епідеміологічною ситуацією в країні. В результаті перевірки з'ясувалося, що приблизно в сотні будинків престарілих не дотримувалися норми безпеки.

15 установ були закриті як такі, що представляють серйозну загрозу життю і здоров'ю їхніх жителів. Самі жителі були переведені в інші будинки для людей похилого віку.

Понад 200 співробітників були оштрафовані, кримінальні розслідування розпочато щодо адміністрації десяти будинків престарілих. В одному з них, розрахованому на 1000 місць і розташованому в Мілані, адміністрація заборонила лікарям і медсестрам носити маски, "щоб не лякати жителів".

18:23 На Великдень у Хмельницькому запроваджують нові обмеження:

  • Міський транспорт зупиниться в суботу, 18 квітня, о 17:00. Нічого не курсуватиме містом аж до 24:00 понеділка.
  • Виняток зроблять для медпрацівників, яких доставлятимуть на роботу і з роботи.
  • Усі міські кладовища будуть закриті на пасхальні вихідні 19 і 20 квітня, а також і на «гробки» 25 і 26 квітня.
  • На Великдень не працюватимуть магазини, виняток буде зроблено лише для аптек та автозаправних станцій.

18:10 Світовий банк має намір мобілізувати близько $200 млрд для надання допомоги країнам у зв'язку з пандемією.

18:06 Франція призупинила реставраційні та будівельні роботи в паризькому Нотр Дамі через коронавірус.

17:53 Число заражень коронавірусом в світі перевищило 2 мільйони. Одужали понад 500 тисяч осіб, померли більше 128 тисяч.

17:30 І ще один випадок коронавірусу на Волині, який може стати осередком спалаху. У священника з села Смідин Старовижівського району виявили коронавірус.

Перші симптоми священник відчув у понеділок 6 квітня. Напередодні він провів богослужіння. Тиждень лежав із температурою. Нині почуває себе добре. Експрес-тестів у селі поки нікому не робили, бо ні в кого немає симптомів хвороби. Якщо у когось вони з’являться, то робитимуть ПЛР-тести, запевнила сімейна лікарка Смідинської амбулаторії Олена Сукач.

Станом на 15 квітня у Старовижівському районізафіксували вже 17 лабораторно підтверджених випадків хвороби. Один із них летальний: помер водій "швидкої".

17:14 У Чернівецькій області коронавірус підтвердили у тижневого немовляти. Мати немовляти була інфікована коронавірусною хворобою.

За весь час епідемії на Буковині зафіксували хворобу у 68 дітей, серед них шестеро одужали. Наймолодші діти – новонароджені, а найстарший – 17 років.

Випадки підтвердження коронавірусу в новонароджених на Буковині фіксували чотири рази. Двоє немовлят уже пройшли через реанімацію – їхні мами мали підозри, які не підтвердилися ні у дітей, ні у матерів. Наразі в Чернівецькій області ще двоє немовлят народилися від жінок з коронавірусом. Одне немовля перебуває вдома на самоізоляції. Друге госпіталізоване вчора, перебуває в реанімації через вроджену патологію.

16:49 У Рівненській обласній лікарні виявлено 27 випадків COVID-19 серед медпрацівників, ще 66 зразків відправили на дослдження. Про це повідомив в.о. голови обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсяник.

16:37 В Україні на період карантину мінімальний розмір допомоги на випадок безробіття збільшується із 650 до 1000 гривень.

16:27 В Івано-Франківську утворились великі черги біля входу в центральний ринок. Міський голова Руслан Марцінків під час щоденного онлайн-звернення сьогодні повідомив, що продуктові ринки мають право працювати, оскільки офіційного рішення щодо закриття ринків немає.

16:15 У Дніпрі лікарі, медсестри та інші медпрацівники міської клінічної лікарні № 21 записали коротенькі відео, щоб показати як проходять їхні робочі зміни зараз.

15:58 Кабінет міністрів і Мінекономіки планують ввести державне регулювання цін на десять товарів, заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко. Це борошно, цукор, макаронні вироби, молоко, яйця, хліб, птиця, масло вершкове, крупа гречана.

15:45 Кількість зареєстрованих безробітних в Україні стала майже в 10 разів більша, ніж до карантину. Програма допомоги тим, хто втратив роботу, ще допрацьовується, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

У свою чергу, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що порядок фінансування тимчасового безробіття буде винесено на наступне засідання уряду.

15:27 У Великобританії затримали двох шахраїв, які продавали підроблені тести на COVID-19. У одного із затриманих, 46-річного фармацевта, конфісковано £20 000, зароблених на продажі фальшивих тестів.

Другий заарештований британець - 39-річний геодезист, в машині якого поліцейські виявили 250 комплектів підроблених тестів. Затриманий зізнався, що збирався продавати комплекти будівельникам. Зараз обидва шахрая звільнені під заставу.

15:15 У Росії у президента РФ Володимира Путіна попросили перенести парад Перемоги в Москві з 9 травня на іншу дату через коронавірус COVID-19. У документі зазначено, що через пандемію COVID-19 неможливо гарантувати безпеку здоров'я учасників і гостей параду в Москві.

14:56 Кабінет міністрів України послабив карантинні обмеження для спортсменів національних збірних і дозволив їм проводити індивідуальні тренування.

14:40 У Німеччині зафіксували хвилю заражень коронавірусом в онкологічному відділенні лікарні - близько 20 пацієнтів і 20 медичних працівників отримали позитивний результат тесту на Covid-19 в Університетському медичному центрі Гамбург-Еппендорф. Заражені пацієнти були переведені в спеціальні відділення для заражених коронавірусом для продовження лікування. Співробітники спрямовані на домашній карантин.

14:20 В Євросоюзі офіційно визначили критерії, необхідні для зняття карантинних обмежень, введених в зв'язку з пандемією коронавірусу - істотне уповільнення поширення коронавірусу, достатня здатність системи охорони здоров'я впоратися з навантаженням і здатність нагляду і моніторингу.

14:08 З 15 квітня в Москві почав діяти режим електронних перепусток, через що утворилися гігантські натовпи в метро. Основна частина таких стовпотворінь припала на піковий час - 7 ранку.

13:55 У середу, 16 квітня, в міській лікарні №16 у Дніпрі помер чоловік, у якого раніше діагностували COVID-19.

Пацієнт перебував на лікуванні в 21-й лікарні, але пізніше був переведений у зв'язку з розвитком гострого процесу і необхідністю хірургічного втручання. У ранньому післяопераційному періоді у 65-річного пацієнта була констатована смерть. Причина смерті уточнюється.

13:38 Ще десять пунктів пропуску на державному кордоні України будуть закриті у зв'язку з пандемією коронавірусу в світі, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уточнив, що це пішохідні пункти на кордоні з Молдовою, Польщею та Румунією.

13:35 Україна через карантин перенесла військовий призов на строкову службу з квітня-травня на травень-липень 2020 року.

13:20 Світовий фінансовий банк надав Україні фінансову допомогу в розмірі 135 млн доларів, з них 35 млн піде на боротьбу з коронавірусом. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, 20 млн з 35 зазначених підуть на закупівлю необхідних матеріалів і устаткування для запобігання поширенню Covid-19. Ще 15 млн витратять на додаткове фінансування медичних установ для забезпечення організації, виявлення і лікування випадків коронавірусної інфекції.

12:56 Актуальні цифри по COVID-19 в Іспанії: кількість заражених - 177 633. Кількість загиблих за останню добу - 523. Загальне число смертей - 18 579.

12:45 Самоізоляція і карантин зупинили роботу підприємств, прибрали з доріг частину машин, зменшили авіасполучення. Financial Times порівняла забруднення повітря (NO2) у березні-квітні 2019 і 2020 р.

Подивіться, як очистилися Тегеран, Прага, Лондон, Мілан, Нью-Делі, Лос-Анджелес і інші.

12:28 У Іспанії за добу від коронавірусу померли 523 особи, за весь час епідемії померли 18 579 осіб. Приріст смертей, таким чином, знову сповільнився: напередодні повідомлялося про 567 смертей пацієнтів з коронавірусом.

12:15 У Мілані після ослаблення карантинних заходів відкрилися магазини з товарами для дітей і немовлят. За даними Університету Джонса Хопкінса, в Італії 162 488 осіб заразилися коронавірусом, 21 067 померли. Уряд пом'якшив заходи карантину після того, як число смертей за добу почало знижуватися.

11:56 У Києві за минулу добу, 14 квітня, в Києві коронавірус COVID-19 виявили у 61 людини. Всього заражених - 612.

Ситуація по районах:

11:45 У Харківській області померла пацієнтка, у якої раніше діагностували коронавірус. За даними чиновників, 71-річну жінку госпіталізували до Валківської районної лікарні з двобічною пневмонією. Експрес-тести двічі показали негативний результат, однак перевірка за допомогою ПЛР-системи показала, що у неї COVID-19. Померла також мала супутні захворювання: цукровий діабет, кардіосклероз і гіпертонію.

11:28 Уряд Чехії оприлюднив план щодо подальшого ослаблення каратину в країні через коронавірус - він буде знятий у п'ять етапів, починаючи з 20 квітня.

У понеділок відкриються фермерські ринки, майстерні і відновиться професійна спортивна підготовка з невеликими групами спортсменів. Заняття спортом професійних спортсменів, а також весілля до 10 осіб будуть дозволені.

Наступна хвиля зняття обмежень почнеться 27 квітня. З цієї дати відкриються роздрібні магазини площею до 200 квадратних метрів, якщо вони не знаходяться в торгових центрах площею більше 5000 квадратних метрів, тобто магазини, які мають прямий доступ з вулиці.

Уже 11 травня уряд пропонує відкрити магазини площею до 1000 м.кв., якщо вони не знаходяться в торгових центрах площею понад 5000 м.кв, відкриють автошколи, тренажерні зали, фітнес-центри без роздягальні.

З 25 травня уряд пропонує відкрити перукарні, солярії, масажні та аналогічні послуги, а також музеї, галереї та зоопарки. Завершальний етап пом'якшення запланований на 8 червня, коли знову будуть відкриті всі заклади в торгових центрах площею більше 5000 квадратних метрів, торгові центри, ресторани, кафе, винні бари, готелі, театри, а також туристичні маршрути.

11:15 Літак Ан-225 "Мрія" приземлився у Варшаві з вантажем медзасобів для боротьби з коронавірусом. За цим процесом спостерігало онлайн 80 тис. осіб, багато телеканалів вели пряму трансляцію. Поляки в жарт відзначали, що подібна увага до літака було тоді, коли до Варшави прилітав Папа Римський.

11:00 В Україні з початку епідемії коронавірус виявили у 684 медичних працівників, заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. У цілому в Україні кількість інфікованих вже зросла до 3 764 осіб, у результаті ускладнень, викликаних вірусом, померли 108 осіб.

10:56 Шведський поромний оператор Stena RoRo звернувся до влади Швеції, Норвегії, Данії та Німеччини з пропозицією використовувати свій паром Stena Saga як госпітальне судно. За оцінками компанії Stena RoRo, вона може переобладнати паром за кілька тижнів і підготувати його до надання додаткових медичних потужностей у регіоні.

10:52 На сьогоднішній день в Україні близько 200 тисяч ПЛР-тестів на виявлення коронавірусної інфекції, заявив глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми закуповуємо ПЛР-тести в Китаї, Південній Кореї, а також почали їх власне виробництво. У цьому напрямку ми повністю забезпечені. Їх кількість щодня збільшується", - сказав він.

10:45 У Харківській області станом на ранок 15 квітня різко збільшилася кількість хворих на коронавірус COVID-19 - на 11 осіб порівняно з минулим днем.

Станом на 9 ранку 15 квітня кількість хворих у регіоні складає 25 осіб. Разом з тим, ще вчора, 14 квітня, лабораторно підтверджених випадків COVID-19 було 14.

10:37 В Україні ще четверо військових захворіли на коронавірус.

10:27 У Італії порушники карантину, які влаштували барбекю вечірку на даху багатоповерхового будинку, почали запускати феєрверки в поліцейський вертоліт, який підлетів до них, щоб нагадати про наказ про самоізоляцію.

Інцидент стався в Спероне, районі італійського міста Палермо, який відомий бідністю і високим безробіттям. Зборище людей у результаті розігнали. Багато хто отримав штрафи. Ті, хто привів на дах дітей, - ще й за халатність, так як на даху не було ніяких загороджень.

10:15 За останню добу в Росії зафіксували 3388 нових випадків зараження коронавірусом (вчора було +2 774), їх загальна кількість зросла до 24 490. Найбільше нових випадків за останню добу - в Москві (+1 774, вчора було +1 489, Підмосков'ї (+272, вчора було +460) і Мурманській області (+137, вчора було +0).

09:56 Ось так виглядає дезінфекція в Ов'єдо, Іспанія.

09:45 У Новій Зеландії міністрам скоротять зарплати на 20% через коронавірус. Це рішення поділяють всі міністри і відповідальні співробітники урядових установ. Перед керівництвом стоїть виклик і оскільки ніхто і не сміє думає про скорочення зарплат найважливішим співробітникам державного сектора - медсестрам, поліцейським, співробітникам охорони здоров'я - глава уряду і її міністри візьмуть цей тягар на себе.

09:27 Станом на ранок середи, 15 квітня, в Україні було підтверджено 3764 випадки захворювання коронавірусом COVID-19, померло 108 осіб. Видужали від коронавірусу 143 людини.

Ось так виглядає ситуація по областях:

09:24 У Полтавській області 15 квітня зареєстрована перша смерть від коронавірусу, повідомив мер Кременчука Віталій Малецький на своїй сторінці в Facebook.

"Друзі, починаємо день з сумної новини. У Кременчуці перша смерть від пневмонії, викликаної коронавірусом. Помер чоловік 84 років, який хворів з 3 квітня, за допомогою до лікарів звернувся тільки 13 квітня. Був госпіталізований з пневмонією в інфекційне відділення лікарні. ПЛР-тест на коронавірус дав позитивний результат", - написав Малецький.

Мер Кременчука також додав, що похоронні заходи пройдуть відповідно до настанов МОЗ, комунальники всім забезпечені і готові до такої ситуації.

09:15 Число заражених у світі перевищило 2 млн.

Ось так виглядає ситуація в різних країнах:

08:56 У вівторок, 14 квітня, в Донецькій області від нового типу коронавірус COVID-19 одужала лікар, повідомив глава Донецької ОДА Павло Кириленко.

"27-річна медпрацівниця з Мирнограду отримала другий негативний результат ПЛР-тесту (ПЛР - полімеразна ланцюгова реакція - ред.) на коронавірус. Вітаю її з одужанням", - написав чиновник.

08:44 У Чернівецькій області станом на вечір вівторка, 14 квітня, коронавірус виявили ще у 43 осіб, загальна кількість заражених зросла до 589.

08:28 У Канаді вірусологи підтвердили ефективність препарату "Ремдесівір" у боротьбі проти коронавірусу - ліки блокують механізми розмноження COVID-19. Медики заявили, що тестували ліки проти близькосхідного респіраторного синдрому (MERS), який є подібним SARS-CoV-2. Вірусологи зробили висновок, що "Ремдесівір" є дуже потужним інгібітором полимераз коронавірусу.

08:17 Станом на 14 квітня від коронавірусу в Україні померли 98 осіб. 79% з них мали інші важкі захворювання. Більшість померлих страждала від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, новоутворень, захворювань нирок, легенів і ожиріння.

08:05 Париж, будні карантину. Качки спокійно переходять вулицю біля мішленівського ресторану Тур Д'Аржен, де одна з фірмових страв - паштет з качиної печінки.

07:56 Дослідники з Оксфордської школи у Великій Британії заявили, що багато заражених коронавірусом не відчувають ні кашлю, ні температури, проте є інші ознаки, за якими можна визначити присутність вірусу.

Перша ознака - втрата нюху. Слідом за нею йде і втрата смаку. Крім того, у заражених часто з'являються неприємні відчуття в області живота, розлад кишечника, діарея. Також ознакою зараження називають кон'юнктивіт - запалення слизової оболонки ока. В органах зору з'являються червоні плями і змінюють колір наявні там жилки. П'ятий ознака прихованої форми коронавірусу - безпричинна втома.

07:48 У Китаї підтвердили 46 нових випадків зараження коронавірусом, 36 з яких були завезені з-за кордону. Також у вівторок у країні було зареєстровано один випадок з летальним результатом у провінції Хубей.

07:35 Уряд Франції має намір збільшити загальну суму пакету заходів реагування на кризу ще на €10 мільярдів - до €110 млрд. Початковий розмір пакету становив 50 млрд. Це вже друге збільшення за останні дні.

07:28 Ще 11 пацієнтів померли від коронавірусу в Москві, повідомляє оперштаб. У кожного з них були супутні захворювання.

07:10 Президент США Дональд Трамп заявив, що його країна зупиняє всі виплати в бюджет Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у розпал пандемії коронавірусу.

За його словами, організація не змогла перевірити повідомлення про обстановку в Ухані, які йшли врозріз із заявами влади КНР, але "заслуговували довіри". Крім того, ВООЗ не взяла до уваги доповіді про можливість передачі коронавірусу від людини до людини. У результаті було втрачено час, і ситуація з поширенням вірусу різко погіршилася.

06:56 Влада Ісландії розраховує скасувати значну частину карантинних заходів 4 травня - спочатку відкриють дитячі сади, школи і університети. Обмеження на кількість людей на публічних заходах буде піднято з 20 до 50 осіб за умови збереження дистанції в 2 метри.

Різні послуги, такі як перукарські, масажні центри, фізіотерапевтичні послуги, салони краси, музеї і багато іншого, зможуть знову працювати. Плавальні басейни і фітнес-центри залишаться закритими. Так само, як і нічні клуби, паби і тому подібні заклади.

06:44 Українці почали менше боятися коронавірусу, свідчать результати опитування R&B Group. На початку квітня зараження COVID-19 дуже боялося 40% населення, а вже через тиждень їх кількість зменшилася до 32%. Кількість тих, хто взагалі не боїться заразитися коронавірусом, збільшилася незначно: з 8% до 9%.

06:35 Вчені Центру з контролю і профілактики захворювань США (CDC) заявили, що вірус COVID-19 може передатися від однієї людини іншій на відстані 4 м. Мова йде про поширення вірусу всередині медустанов, де концентрація заражених вище, ніж в інших місцях .

Крім того, фахівці встановили, що поширення вірусу COVID-19 активніше і швидше в місцях скупчення тяжкохворих, тобто у відділеннях інтенсивної терапії. Тому лікарі, які працюють у цих відділеннях, повинні застосовувати більш суворі заходи захисту.

06:28 У Італії трохи послабили карантинні обмеження. У Венеції відкрили частину непродовольчих магазинів, а також запустили водний транспорт.

06:12 До Німеччини прибув потяг з гуманітарним вантажем з Китаю - медичним обладнанням, автомобільними запчастинами, електронікою та оптоволоконними кабелями. Вони будуть розподілені між кількома німецькими містами, а також попрямують до Франції, Нідерландів, Угорщини, Чехії та Польщі.

06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, в світі становить 126 557 осіб.(за статистикою в режимі реального часу можна стежити за посиланням).

Найбільше у світі смертей зафіксовано в США - 25 992 особи, Італії - 21 067 осіб, в Іспанії - 18 255 і Франції - 15 748. У Китаї загалом - 3 345 осіб, за останню добу без змін.

Всього у світі 1 980 003 інфікованих, одужали 485 917 людей.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (608 458), Іспанія (174 060), Італія (162 488), Німеччина (132 210), Франція (131 361), Велика Британія (94 845), Китай (83 321) та Іран (74 877).

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян