RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Суд прийняв рішення по одному з керівників СБУ часів Януковича: чому це важливо

Слідчий суддя Печерського райсуду заочно відправив під варту колишнього першого заступника глави Служби безпеки України - керівника Антитерористичного центру при СБУ.

Про це повідомляється на сайті Офісу Генерального прокурора.

Колишнього правоохоронця підозрюють в причетності до організації здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів проти мітингувальників в лютому 2014 року.

Відзначимо, це рішення суду дозволить почати процедуру екстрадиції підозрюваного і дасть можливість застосувати процедуру спеціального попереднього розслідування і заочного засудження, оскільки колишній чиновник ховається від слідства і суду за межами України і оголошений в розшук.

Уточнюється, що в кримінальному провадженні розслідуються обставини організації тодішнім президентом Віктором Януковичем перевищення влади і службових повноважень колишнім керівництвом правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників в центрі Києва в лютому 2014 року.

Як повідомляв "Апостроф" в шосту річницю трагічних подій Революції гідності, в мережі нагадали список убитих 20 лютого 2014 року на Майдані Героїв Небесної Сотні.