RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна в вогні: фото і відео масштабних пожеж в регіонах

Незважаючи на прийнятий Верховною Радою закон, що посилює відповідальність за спалювання сухої рослинності в екосистемах України, в різних регіонах країни продовжують палати пожежі, викликані такими підпалами.

Про жахливі наслідки таких підпалів свідчать опубліковані в мережі фото і відео.

Київська область

Через підпал сухої трави в селі Гора загорілося звалище сміття, дим від пожежі клубами огорнув населений пункт, жителі скаржилися, що гар виїдає очі. Осередок загоряння займав площу 200 на 200 метрів.

У Національному природному парку Голосіївський з цієї ж причини стався лісова пожежа, яку через сильний вітер з труднощами вдалося приборкати. Постраждала не тільки рослинність, а й тварини. Рятувальники виявили обгорілого бобра з випаленими очима.

Житомирська область

У селі Острови Овруцького району вогонь фактично дотла знищив кілька десятків дерев'яних будинків. Пожежники не встигали загасити вогонь, який охопив величезну територію.


Миколаївська область

У селі Таборівка Вознесенського району сталася пожежа на території полігону побутових відходів. Вогонь розповсюдився на загальну площу 7 га. Ліквідація пожежі тривала довго, оскільки по периметру виникали тліючі вогнища, місцями з відкритим горінням.

Чернівецька область

Жителі села Бабино Кельменецького району намагалися власними силами загасити вогонь, який рухався в бік населеного пункту. Причиною загоряння на площі 12 гектарів став підпал сухої трави. Викликаним на місце події пожежникам вдалося зупинити вогонь і ліквідувати пожежу.

Пожежі на відкритій місцевості на Буковині виникали також в селі Петраші Путильського району та місті Чернівці.

Чорнобильська зона

У зоні відчуження, де через підпал сухої трави пожежа бушує вже другий тиждень, рятувальники ДСНС продовжують полив окремих ділянок, де спостерігається тління пнів, залишків деревини, повалених сухих дерев, а також торфовищ.

До гасіння пожежі залучено більше 1 100 рятувальників і 120 одиниць техніки, зокрема 2 вертольоти.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський підписав закон про підвищення штрафів за підпал трави і забруднення повітря.