RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Вони закривають ворота в небо: в мережі показали фото українських лікарів, які борються з коронавірусом

У мережі опублікували знімки лікарів в лікарні Чернівців, які займаються лікуванням пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Фото були опубліковані на сторінці Чернівецької обласної державної адміністрації в Facebook.

Автор знімків - Максим Козьменко, назвав імена лікарів, а також розповів про зустріч з ними.

"Богдан Гой, лікар-анестезіолог, оглядає пацієнтів, розпитує, слухає. Він радіє, - очі висловлюють його радість - коли не чує через фонендоскоп хрипи в легенях пацієнтки." Йдете на поправку, як інакше", - говорить лікар жінці. "Тут у нас проходять дні і ночі", - розповідає медсестра Любов Холевчук, спершись на робочий столик. Зміна триває добу. Яка остання година чергової зміни, не знають. Тому що доба може тривати більше, ніж 24 години. І ніяких скарг", - зазначив автор публікації.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Фотограф також розповів про проблеми лікарів, зокрема, про те, як їм складно доїхати до робочого місця, оскільки люди побоюються їх підвозити через ризик зараження.

"Що дійсно важко - дістатися до робочого місця. Банальна відстань. Більшість живе в селах, хтось за десяток кілометрів в глибинці. "Головне, щоб той, хто їде, не впізнав, що це медик його зупиняє", - далі медики замовкають. Очі вже не сміються. Лікарі та медсестри реанімаційного відділення Глибоцької ЦРЛ не просто рятують життя, вони останні, хто його утримує на землі. Вони закривають ворота в небо. І вони про це не скажуть, тільки очі", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лікарі Олександрівської лікарні в Києві розповіли про умови і складнощі своєї роботи.