RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як довго доведеться носити маски: лікар дала сумний прогноз

Карантин в Україні навряд чи скасують найближчим часом, а різних обмежувальних заходів, швидше за все, доведеться дотримуватися ще довго.

Пошук вакцини і звинувачення на адресу Китаю: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це "Апострофу" розповіла лікар-інфекціоніст Оксана Чемич.

Відповідаючи на питання про те, що карантин в Україні, за чутками, можуть продовжити до 11 травня, лікар зазначила, що знімати обмежувальні заходи раніше навряд чи варто.

"Зараз ми готуємося до більшого напливу пацієнтів. Кількість хворих кожні 4-5 днів в Україні подвоюється. Я розумію, що з економічної точки зору країна значно страждає. Але як інфекціоніст, вважаю недоречним і суперечливим питання виходу з карантину. Ніяких підстав для цього немає", - сказала вона.

На думку лікаря, якщо вийти з карантину раніше, то в країні з'явиться дуже велика кількість хворих, з якими медсистема не зможе впоратися.

"В результаті ми отримаємо велику кількість важких форм і летальних випадків", - сказала Чемич.

За її словами, основне завдання карантину - це не елімінувати (знищити) захворювання, а уповільнити темпи передачі інфекції, щоб не захворіли всі одночасно.

На думку Чемич, пандемія не завершиться протягом одного або двох місяців, а вірус буде циркулювати як мінімум до кінця нинішнього року.

"Далі він буде періодично з'являтися, як і вірус грипу. Ми повинні зрозуміти прості правила, які я виклала раніше, і які захистять людину та її оточення", - додала лікар-інфекціоніст.

Детальніше про боротьбу з коронавірусом в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірус циркулюватиме щонайменше до кінця року - лікар-інфекціоніст.