RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Не через тиждень-другий: епідеміолог збентежила прогнозом щодо піку коронавірусу в Україні

Лікарі очікують піку захворювання на коронавірус в Україні не навесні, а восени, коли буде новий спалах респіраторних захворювань.

Коронавірус вбив в Європі понад 100 тис осіб: як змінюється ситуація в Україні і світі

Про це повідомила доктор медичних наук, завідувачка відділом вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського НАМН України Алла Мироненко "РБК-Україна".

Вона зазначила, що влітку активність COVID-19 буде знижена - в цей період традиційно люди менше хворіють на такого роду захворюваннями.

"Те, що ми зараз маємо - це навіть ще не початок. Ми маємо хворих, хоча спілкування між людьми обмежено. Думаю, що пік може бути восени. Влітку буде легше, тому що респіраторні інфекції неактивні. Цьому сприяють сонце, вітер, відкриті вікна", - заявила вона.

Також доктор меднаук розповіла про свою позицію щодо навчання в школах і вузах, яке на її думку, слід в цьому навчальному році закінчити дистанційно. Алла Мироненко виступила за відновлення руху громадського транспорту, але закликала до маскового режиму.

"Випускати школярів і студентів на навчання навесні не слід. У них налагоджено дистанційне навчання, нехай закінчать навчальний рік. Коли мова йде про випуск з вузу або школи - можна в індивідуальному порядку призначати тестування. А щоб всі збиралися в класі - це призведе до загострення епідемічної ситуації. Можна запустити транспорт, але за умови, що всі будуть дотримуватися маскового режиму, обробляти руки або рукавички. Метрополітен можна було взагалі не закривати, але не пускати людей без маски. Треба, щоб люди стежили за руками, тому що через руки більша ймовірність заразитися, ніж через обличчя. Це якщо в транспорті їде п'ять людей, а не 50. Але при щільному пасажиропотоку всі повинні бути в масці", - зазначила лікар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Національній академії наук назвали розрахунковий час піку пандемії коронавірусу в Україні в тому випадку, якщо люди будуть дотримуватися всіх заходів карантину.