RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чому на Прикарпатті найбільша смертність від коронавірусу: названо несподівану причину

На Прикарпатті кількість померлих від коронавірусу встановила антирекорд - 37 осіб, тобто в регіоні помер кожен четвертий інфікований.

Коронавірус вбив в Європі понад 100 тис. осіб: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє ТСН.

Лікарі, що працюють в регіоні з хворими на Covid-19, коментарів стосовно причин високої смертності не дають. У той же час чиновники відзначають, що висока смертність пов'язана не з халатністю лікарів або нестачею медичних препаратів, а з тим, що на Прикарпатті ПЛР-діагностику роблять кілька лабораторій. Це дозволяє діагностувати максимальну кількість хворих.

"Порівнювати в цьому випадку якщо з Буковиною, то у нас в два рази більше ПЛР-діагностики цих зразків. Ми приховувати не маємо ніякого права", - сказав виконуючий обов'язки голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Всього в Україні коронавірус діагностований у більш ніж 5,4 тисячі осіб, з яких від ускладнень помер 141 чоловік. Найбільше заражених в Чернівецькій області - 889 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Національній академії наук України повідомили про те, коли в країні буде зафіксовано пік смертності від коронавірусу.