RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​Під Чернівцями поховали молодих братів, померлих від коронавірусу: фото

У вівторок, 21 квітня, в Чернівецькій області поховали двох братів, які померли з підозрою на коронавірус.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це повідомляє ресурс "Молодий буковинець".

Відзначають, що ритуальний автомобіль спочатку привіз на сільське кладовище в Їжівці труну з тілом 19-річного Андрія Фрунзе. Пізніше поїхали за труною з його 24-річним братом Іваном.

Через карантин труни з тілами юнаків не заносили в церкву, а відразу відвезли на цвинтар.

Похорон відвідали кілька десятків друзів померлих. Провели юнаків в останній шлях і односельці, які зовсім не були знайомі з хлопцями.

Люди, з урахуванням карантинних заходів, тримали дистанцію один від одного. Всі присутні плакали разом з матір'ю і старшим братом хлопців.

"Це були працьовиті, виховані хлопці! Вже встигли були побудувати гарні будинки, а старший мав одружитися! Плачемо всім селом! Величезне горе не тільки для родини, але і для всього села! Молимося за те, щоб Господь забрав їх на небеса. Адже кажуть, що в світлий тиждень ворота в рай відкриті", - розповіли родичі померлих.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Однак на цьому біди сім'ї не закінчилися - за інформацією двоюрідної сестри хлопців, ввечері після похорону Івана та Андрія стало відомо, що в лікарні померла і їх бабуся.

У важкому стані перебуває глава сім'ї - батько навіть не знає, що втратив двох синів.

Результати ПЛР-тестів ще не прийшли, але медики неофіційно відзначають, що сумнівів немає: "У всієї сім'ї явні симптоми коронавірусу".

За даними видання Obozrevatel, родичі поділилися, що важких хронічних хвороб у братів не було, проте Андрій в дитинстві багато хворів - то бронхіт, то запалення легенів. Обидва хлопці виросли міцними і здоровими, займалися будівництвом.

В один момент хлопці відчули себе погано - почався кашель. Деякий час лікувалися вдома, а потім звернулися в амбулаторію. Лікар призначив якісь уколи, проте через деякий час самопочуття погіршилося і братів відправили до районної лікарні.

Родичі кажуть, що Сторожинецька районна лікарня забезпечена погано.

"Є проблеми з апаратами вентиляції легенів, так що там говорити - навіть із забезпеченням медиків, спиртом і так далі. Можливо, якби хворих відразу відправили до Чернівців, то можна було врятувати, а тут... На жаль, виявилося пізно. Легені просто згоріли", - розповіли рідні.

Вони також додали, що брати не були останнім часом за кордоном, а по селу пересування обмежено - за цим стежить поліція. Але в магазин, звичайно, ходили.

Як повідомляв "Апостроф", 21 квітня число заражених коронавірусом в Україні перевалило за 6 тисяч.