RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

​Українців попередили про два піки захворюваності коронавірусом: коли їх чекати

Україна чекає два піки захворюваності коронавірусом - другий спалах епідемії відбудеться, коли заражених COVID-19 буде 60 тисяч.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це в прямому ефірі PavloskyNEWS заявив глава Національної медичної палати України Сергій Кравченко.

"Ми досягнемо пікового навантаження на систему охорони здоров'я, коли у нас буде офіційно зареєстровано близько 10 тисяч хворих. Це буде перший пік. Наступне пікове навантаження буде, коли ми зареєструємо 60 тисяч хворих з COVID-19", - сказав Кравченко.

Також медик розкритикував методи боротьби українських лікарів з коронавірусом. Йдеться про домашнє лікування заражених COVID-19 з легкою формою хвороби, тоді як в Китаї таких хворих лікували в стаціонарі.

За словами Кравченка, нинішню кількість інфікованих в Україні можна сміливо помножити в 2 з половиною рази. Такий висновок він зробив, посилаючись на британських медиків, які встановили, що один хворий коронавірусом за статистикою може заразити в кімнаті з 10 людьми - більше двох, але не більше трьох осіб.

Як повідомляв "Апостроф", в Кабінеті міністрів України планують продовжити карантин через нові дати піку захворювання на коронавірус, проте деякі обмежувальні заходи будуть зняті вже цього тижня.