RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

​Вакцину від коронавірусу випробували на тваринах: з'явилася важлива заява

У Китаї вчені протестували вакцину проти коронавірусу COVID-19 на мавпах, щурах і мишах.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це повідомляється на сайті електронної бібліотеки bioRxiv.

Перші випробування були вже успішно завершені. Препарат стимулював організм піддослідних тварин на вироблення антитіл, необхідних для боротьби з COVID-19.

В ході експерименту очищена інактивована вакцина проти коронавірусу індукувала вироблення специфічних до SARS-CoV-2 антитіл, що нейтралізують як мінімум десять типових штамів вірусу.

За допомогою проведеного тестування вчені зрозуміли: імунізація організму двома різними дозами препарату (в кількості 3 і 6 мікрограмів) забезпечує повний або частковий захист від SARS-CoV-2 у макак. Медики наголосили, що не помітили будь-якого антитілозалежного посилення інфекції.

Експерти зробили висновки, грунтуючись на отриманих даних, що клінічні випробування препарату можна проводити на людях. У разі успіху можливим стане запуск вакцини в масове виробництво. Опублікована стаття про результати дослідження не має оцінок незалежних експертів і пропонується для обговорення в науковому співтоваристві.

Як повідомляв "Апостроф", Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зробила несподівану заяву про вплив щеплення проти туберкульозу на ризик зараження коронавірусом COVID-19.