RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як завершиться навчальний рік і що буде з ЗНО: для українців зробили важливе пояснення

У зв'язку з продовженням карантину через коронавірус в Україні до 11 травня, в Міністерстві освіти і науки порекомендували закінчити навчальний рік не пізніше 15 червня, при цьому Зовнішнє незалежне тестування (ЗНО) відбудеться в будь-якому випадку.

Британія вже говорить про карантин до 2021 року: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це йдеться на офіційному сайті відомства в середу, 22 квітня.

Так, в міністерстві запевнили, що не дивлячись на продовження карантину випускники та абітурієнти зможуть скласти ЗНО в цьому році. Однак, кінцеві дати буде оголошено відразу після завершення карантину в Україні.

"Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів знань учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року", - уточнили в відомстві.

Крім того, учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують навчатися в іншому навчальному закладі, рекомендується направити копії відповідних документів по електронній пошті, а оригінал документа вручити на лінійці, що буде присвячено початку наступного навчального року.

"З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, в 2019/2020 навчальному році рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема - останні дзвінки і випускні вечори", - додали в міністерстві.

Як повідомляв "Апостроф", міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, коли в Україні почне працювати громадський транспорт і знову літатимуть літаки, що дозволить українцям спланувати відпустку.