RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Пік пандемії в Україні: лікар зробила тривожну заяву і пояснила, що нас рятує

Головний лікар-інфекціоніст МОЗ Украіни Ольга Голубовська зробила тривожну заяву щодо ситуації з коронавірусом.

Британія вже говорить про карантин до 2021 року: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це вона повідомила в ефірі одного з телеканалів.

"Ніякі прогнози на цей вірус не збувалися, в тому плані, що ніхто не зміг передбачити ситуацію в тій чи іншій країні. Зараз обговорюється питання про його походження. Якщо французький першовідкривач вірусу імунодефіциту людини, нобелівський лауреат заявив про те, що це штучно створений вірус , не біологічна зброя, а просто випадково вірус потрапив у популяцію, то ВООЗ на наступний день виступає з тим, що природним шляхом сталася мутація і тому виникла пандемія. Тому, якщо вірус природний, то ми знаємо, що друга хвиля відомих пандемій завжди була сильнішою, ніж перша, тому я боюся", - сказала лікар.

За її словами, пік пандемії ще не пройдений.

"Я боюся, що ми ще не дійшли до піку, і все найнеприємніше у нас ще попереду. Я не хочу лякати, бо на сьогоднішній день ситуація плюс-мінус контролюється", - зазначила головний інфекціоніст.

Вона додала, що ситуацію в Україні рятує ізольованість інфекційних відділень, тоді як в деяких країнах світу різні хворі часто перебувають в загальних приміщеннях.

"Велика база ліжок наша, це нас рятує, тому що якщо ви подивитесь, як в цивілізованих країнах, у них там велике приміщення і всі люди, з усіма хворобами, там сидять. Вони такі спалахи розносять самі зі свого вогнища. У нас інфекційні відділення окремо", - сказала медик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Голубовська шокувала заявою про статистику по коронавірусу в Україні.