RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Тільки чотири години на в'їзд: українським заробітчанам готують неприємний "сюрприз" через пандемію

В Угорщині для гостьових працівників, які в'їжджають в країну, буде визначено обмеження за часом, протягом якого вони зможуть перетнути кордон.

Європа починає тестувати вакцину: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомив представник оперативної групи по боротьбі з коронавірусом у країні Роберт Кіш.

Українським, румунським та сербським працівникам, які слідують в країни Західної Європи, дозволяється в'їжджати на територію Угорщини тільки протягом чітко встановленого часу (протягом чотирьох годин) через три КПП - Роско, Нодьлок або Загонь.

Зокрема, в'їзд з України в Угорщину після 20 квітня 2020 року буде відбуватися з 16:00 до 20:00.

При цьому на територію Угорщини дозволяється в'їжджати в автомобілі або мікроавтобусі, розрахованому максимум на 9 осіб. Такі транспортні засоби будуть відзначені жовтими попереджувальними знаками, пересуватися вони зможуть за певними транзитним маршрутам.

"Нова система контролю прикордонного руху буде служити для того, щоб гостьові працівники, які прямують до Західної Європи, покидали країну в найкоротші терміни", - зазначив Роберт Кіш.

Українцям та інших іноземцям, які в'їжджають в Угорщину, заборонять залишати місце самоізоляції, вказане за адресою, протягом 14 днів. Перевірки можуть відбуватися по кілька разів на день, а порушників штрафуватимуть.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українці масово їхали з Угорщини на святкування Великодня, який цього року випав на неділю, 19 квітня.