RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Може залишитися в організмі назавжди: фото і незвичайна історія про українця з коронавірусом

Перший житель Одеської області, у якого виявили коронавірус, Максим Головкін все ще не видужав і вплутався в конфлікт з чиновниками обласної адміністрації.

Про це пише "Думська".

Пацієнту зробили вже чотири ПЛР-дослідження, і всі вони позитивні на COVID-19. При цьому сам молодий чоловік відчуває себе добре і чекає нового тесту 28 квітня.

"Це якась головоломка. В Україні немає таких "довгих" пацієнтів, як я. Я перебуваю в самоізоляції, мій лікар з США розповідав, що з'являються різні гіпотези - є ж випадки, коли після негативного ПЛР-тесту знову отримували позитивний результат. Медики підозрюють, що вірус може залишитися в організмі назавжди. Як герпес, наприклад. Я готовий стати учасником дослідження. Адже вченим важливо дізнатися про вірус якомога більше", - заявив він.

Максим Головкін прилетів із США до Києва 13 березня, його на авто привезли до Одеси. По дорозі він відчував себе погано, в Одесі йому зробили знімок легенів, виявили легку форму пневмонії і відправили додому. Йому провели експрес-тест на коронавірус, той показав негативний результат, і взяли зразок для ПЛР-аналізу. 25 березня в ЗМІ заявили, що у Максима коронавірус, так він і дізнався про свій діагноз. 3 квітня він здав другий аналіз, до цього поскандалив в ефірі телеканалу з віце-губернатором Віталієм Свічинським.

"В ефірі Свічинський розповів, що мій тест від 3 квітня виявився позитивним, і що у мене була лихоманка. Це ж абсурд! Вони по телебаченню озвучують результати моїх аналізів, а мені ніхто не повідомляє. Ще й брешуть, що була лихоманка. Кажуть, приходять лікарі, вимірюють температуру, хоча ніхто не приходив, а з медиками я спілкувався тільки по телефону", - заявив він.

Також він розповів, що органи влади підробили його довідку про вихід на самоізоляцію.

"Хтось від руки дописав в довідці фразу з приводу самоізоляції. Цього запису не було, коли я ставив свій підпис. Весь текст надрукований на комп'ютері, а рукописна фраза з'явилася після", - говорить Максим.

Чоловік закликав владу вибачитися і спростувати недостовірну інформацію про нього.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кабміні пом'якшили правила самоізоляції для громадян, які прибули з-за кордону.