RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Зеленський нагородив українських пожежників, які "воювали" з вогнем в зоні ЧАЕС: фото

Після того як президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС, він нагородив пожежників, які брали участь в гасінні масштабної лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження.

Про це повідомляють на офіційному сайті глави держави.

Гарант приїхав з робочою поїздкою в Київську область, де зустрівся з працівниками ДСНС України. Він вручив 22 рятувальникам державні нагороди.

Відзначають, що перед цим Володимир Зеленський облетів на гвинтокрилі ділянку, що постраждала в результаті пожежі.

"Ми вам вдячні за вашу велику роботу. Зараз на висоті, з гвинтокрила, ми побачили справжній результат вашої праці. Ви для нас - герої", - сказав глава держави, звертаючись до рятувальників.

Зеленський зазначив, що вогонь знищив велику ділянку лісу - більш одинадцять тисяч гектарів.

"Тільки там, на висоті, розумієш, яка складна у вас професія. Від усього українського народу вдячний вам за результат", - заявив президент.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також подякував рятувальникам за їх подвиг.

"У вашій особі ми передаємо подяку всім тим людям - сьогодні більше тисячі осіб працюють на ліквідації пожежі. Всім, хто поруч з вами стоїть пліч-о-пліч і робить цю роботу", - сказав політик.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, т. в. о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець і голова ДСНС Микола Чечоткін ознайомили главу держави з ходом ліквідації вогнищ пожежі.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилася моторошні фото і відверта історія рятувальника про важку роботу в Чорнобильській зоні відчуження, де спалахнули пожежі.