RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Активісти заявили про "злив" справи Гандзюк: що не так з розслідуванням

У понеділок, 27 квітня, о 19.00 активісти закликають небайдужих громадян зібратися на пікет Офісу Президента України, під час якого вони збираються вимагати від глави держави пояснень з приводу розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Відповідне оголошення з'явилося на Facebook-сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?".

"Саме Володимир Зеленський обіцяв посадити вбивць Каті Гандзюк. Саме Володимир Зеленський привів до влади Ірину Венедиктову, яка всього за 40 днів розвалила справу і тепер діє в інтересах замовників та організаторів вбивства Каті", - сказано в тексті повідомлення.

Один з коментаторів до цього посту пояснив, у чому саме активісти бачать "злив" цієї резонансної справи, терміни розслідування якої закінчуються тільки через 3 місяці.

"Слідчі дії та негласні слідчі дії - незавершені. Чи не закінчили навіть ті слідчі дії, які були ініційовані потерпілими і клопотання за якими були задоволені", - написав він.

На думку коментатора, адвокатам одного з підозрюваних у замовленні вбивства, голови Херсонської облради Владислава Мангера вигідно, щоб справу передали в суд без додаткових доказів. Таким чином вони розраховують на виправдальний вирок для чиновника.

Крім того, ще один підозрюваний в організації злочину Олексій Левін так і не дав свідчень і заявив про відмову співпраці зі слідством.

"Це цілком логічно, адже Мангер вже передав його рідним частину обіцяних грошей за мовчання", - припустив коментатор.

Як раніше повідомляв "Апостроф", ключового фігуранта справи, Олексія Левіна, затримали 24 січня 2020 на Болгарії завдяки співпраці місцевих правоохоронців з СБУ та Офісом Генерального прокурора України. 16 березня Олексія Левіна було екстрадовано в Україну.