RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Коли Україна почне вихід з карантину і чи можна буде полетіти за кордон: заява міністра

Після 12 травня, коли передбачається закінчення дії строгих обмежень карантину, в Україні планують відновити транспортне сполучення, однак польотів за кордон українцям поки не обіцяють.

Італія і Британія перемагають в "битві": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це в інтерв'ю "Ліга. Бізнес" заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Ми плануємо 12 травня відновлювати активність в містах, приміське, міжміське сполучення. Це все стосується автобусних і залізничних перевезень. Але багато що залежить від того, які показники щодо поширення вірусу ми будемо мати до 12 травня. Надалі плануємо і авіасполучення. Звичайно, ми можемо говорити тільки про внутрішню авіацію", - сказав він.

При цьому міністр зауважив, що при обмеженні 10 пасажирів авіаперевізникам буде невигідно виконувати рейси навіть всередині країни.

Труднощі з виїздом за кордон, за словами міністра Криклій, можуть бути пов'язані також з тим, що європейці обмежують в'їзд іноземних громадян, а формат самоізоляції може створювати незручності мандрівникам.

"Проблем глобально не бачу. Єдине - поки у нас буде працювати формат самоізоляції. Ви виїхали, наприклад, до Польщі. Повернулися - треба буде провести 14 днів у самоізоляції. Чи комфортно буде всім в такому режимі? Сумніваюся", - зауважив міністр.

Під час поїздок в залізничному і авіатранспорті можливі певні ускладнення правил. Наприклад, в касах можуть не продавати квитки на середні крісла в літаках і поїздах Інтерсіті, що може вплинути на їх вартість.

"Це може відбитися на вартості - це соціальне питання. Тому поки остаточного рішення не прийнято. Якщо говорити про міський транспорт, це питання буде вирішувати місцева влада - підтримувати, субсидувати. Так як зараз роблять з комунальними підприємствами - автобусами, тролейбусами. Якщо говорити про авіасполучення, звичайно, це може відбиватися на вартості авіаквитків ", - підкреслив Криклій.

Як повідомляв "Апостроф", з 12 травня в Україні планують відновлювати пасажироперевезення в містах, приміське, міжміське сполучення.