RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як в Києві зніматимуть карантин: озвучено головні етапи

У Києві перший етап ослаблення карантину, який був введений через коронавірус, почнеться з 12 травня.

Справжня "битва" ще попереду: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Як заявив під час брифінгу мер Києва Віталій Кличко, мова йде не про зняття обмежувальних заходів, а про їх ослаблення.

За словами градоначальника, через тиждень-два почнеться другий етап, але це станеться в тому випадку, якщо число захворювань не буде рости. Якщо ж зростання продовжиться, то в Києві повернуть все обмежувальні заходи.

"На першому етапі в Києві дозволимо роботу непродовольчих магазинів до 300 кв метрів з умовою присутності не більше 1 відвідувача на 10 кв метрів. Обов'язкова санобробка приміщень двічі на день", - сказав Кличко.

При цьому великі торгові центри та магазини поки працювати не будуть. А ось перукарні та салони краси будуть відкриті, але за попереднім записом. Їм дозволено обслуговування не більше 1 клієнта одночасно.

Кав'ярні та ресторани працюватимуть на винос, але за умови обробки приміщення двічі в день. Буде дозволена робота кіосків, але із забороною вживання їжі і напоїв на місці.

"Будуть працювати невеликі підприємства по виробництву непродовольчих товарів, ательє, побутові послуги з умовою присутності максимум 1 людини на 10 квадратних метрів", - додав мер.

Крім того, в столиці дозволять роботу адвокатів і нотаріусів. Також будуть відкриті сквери і парки, але там гуляти можна буде групами, які не перевищують дві людини. Дозволяються прогулянки батьків з дітьми.

На завершення Кличко зазначив, що на цьому тижні уряд також може дозволити роботу ринків на першому етапі.

"Відкриємо столичні парки та сквери. Гуляти можна буде групами не більше 2 людей, якщо з дітьми - двоє дорослих і дітей. Також зможуть працювати автокінотеатри. Ми сподіваємося, що уряд на цьому тижні внесе ринки в список об'єктів, які можуть працювати", - сказав Кличко.

Нагадаємо, що за добу, 27 квітня, в Україні зафіксували 401 новий випадок зараження смертельним коронавірусом.