RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Ослаблення карантину в Україні: прем'єр зробив інтригуючу заяву про терміни

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що на наступному засіданні уряду буде розглянуто ряд рішень щодо ослаблення карантину.

Європа готується рятувати туризм: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це Денис Шмигаль написав в Facebook.

Прем'єр-міністр додав, що доручив міністерствам і відомствам розробити критерії для об'єктів, які будуть поступово відкриватися.

"Адже ми не просто повинні відкрити магазини, перукарні і кафе, ми повинні створити умови, за яких перебування там людей не загрожуватиме новим спалахом хвороби", - підкреслив він.

Шмигаль додав, що влада розуміє, що громадяни, які сумлінно дотримуються карантину, не мають "достатнього запасу міцності" і тому розробляє ряд заходів, що допоможуть українцям пережити карантин.

"Так, додатково сьогодні уряд схвалив виділення коштів з Фонду боротьби з COVID-19 для надання допомоги на дітей ФОП першої і другої групи. А також підтримав проект закону, який пропонує ввести механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії", - пише Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", в Кабміні під час засідання в середу, 29 квітня, обмовилися про введення так званого "адаптивного карантину" в зв'язку з коронавірусом.