RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ще одна область в Україні послаблює карантин з 1 травня: що почне працювати

З 1 травня влада Черкас вирішила послабити карантин: частина підприємців зможе відновити свою діяльність.

Страшний рекорд США і симптоми "у спадок": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

До такого кроку місцеві чиновники вдалися після численних звернень від підприємців, які через карантин виявилися на грані виживання.

"Ті пільги, які надає нам держава з оподаткування нашого бізнесу, ми ще не можемо застосувати, оскільки до цих пір не розроблено механізм їх застосування. Це ж стосується і комунальних платежів. Дрібні магазинчики, які розташовані у великих торгових центрах, продовжують за все платити. Наприклад, мені доводиться витрачати на це щомісяця 19 000 гривень. І це при тому, що товар у мене сезонний, закуплений в кредит, торгівлю я не здійснюю. Малі підприємці виявилися не на межі, а за межею виживання", - зазначила представник ініціативної групи підприємців Галина.

Бізнесмени обіцяють суворо дотримуватися всіх санітарних норм і "коронавірусних" правил, таких як: встановити антисептики при вході в приміщення, вимірювати температуру, стежити за кількістю людей в магазинах.

"Ми розуміємо, що через карантин найбільше страждає малий бізнес. Через карантин вони несуть великі збитки. Питання відновлення роботи об'єктів торгівлі та сфери послуг в Черкасах ми розглядали ще на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, і прийшли до висновку - пом'якшити карантин для частини підприємців. Але, звичайно ж, тільки за умови жорсткого дотримання протиепідемічних заходів: це і соціальна дистанція, дезінфекція тощо", - прокоментував ситуацію заступник міського голови Ігор Волошин.

У Черкасах дозволено відновити роботу:

  • магазинам з продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, квітів, книжкової продукції та меблів;
  • майстерень по ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, перукарень і салонів краси, салонів для надання послуг по догляду за домашніми тваринами, салонів ритуальних послуг, проектних організацій;
  • ринків, ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та квітів;
  • літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

Заступник міського голови Юрій Ботнар вніс пропозицію дозволити відвідування парків, скверів та атракціонів на їх території, а ще - об'єктів спортивної інфраструктури виключно для проведення тренувань.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 травня в Київській області відкриють продовольчі ринки, які були закриті через карантин в Україні.