RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Коронавірус завдає удару: в Європі б'ють на сполох через рекордне за 25 років падіння економіки

Через коронавірус в Європі трапився обвал економіки, тільки в 19 країнах єврозони сукупний ВВП скоротився в першому кварталі на 3,8 відсотка в річному обчисленні, а в усіх 27 країнах-членах ЄС економіка скоротилася в річному численні на 3,5 відсотка.

Страшний рекорд США і симптоми "у спадок": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомило європейське статистичне відомство Eurostat.

В обох випадках мова йде про найсильніший обвал економіки в Європі з часу початку спостережень в 1990 році. Статистики нагадали, що країни ЄС почали вводити обмеження через коронавірус в березні. В результаті багато секторів європейської економіки зупинилися. Заводи відправили співробітників по домівках, магазини припинили роботу.

В останньому кварталі 2019 року, економіка в єврозоні зросла на 0,1 відсотка. У масштабах усього Євросоюзу зростання економіки в цьому кварталі склало 0,2 відсотка.

У той же час рівень безробіття в єврозоні з лютого по березень виріс на 0,1 процентного пункту до 7,4 відсотка. А в 27 країнах ЄС цей показник підвищився також на 0,1 пункту до 6,6 відсотка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відновлення економіки Німеччини після важкої рецесії, пов'язаної з пандемією коронавірусу і заходами карантину по країні, може зайняти тривалий час - до декількох років.