RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Травневі вихідні: скільки будуть відпочивати українці і чи можна ходити в парки

У травні на українців чекають додаткові вихідні з нагоди святкування Дня праці (1 травня) і Дня перемоги (9 травня). Завдяки святам люди отримають додатковий відпочинок 1 і 11 травня.

"Апостроф" розповідає, скільки українці відпочиватимуть на травневі свята і як можна провести вихідні.

У травні в Україні буде 12 офіційних вихідних. При цьому двічі випадають "потрійні" вихідні, які традиційно люди звикли проводити десь за містом, але в умовах карантину цього не зробити.

Шашлики на природі скасовуються

Тим часом юристи розповіли українцям про те, яке покарання на них чекає за порушення карантину, адже у багатьох травневі свята асоціюються з шашликами на природі, що зараз категорично заборонено.

Юристи кажуть, що в забороні є багато нюансів, так як прописані в законі "лісопаркова зона" і "прибережна зона" не визначені законодавством. Таким чином, перебування в лісі не є забороненим.

"Це не означає, що варто довго гуляти або сидіти в цих місцях, але ось швидко пройти повз - можна, і подихати свіжим повітрям також. Краще рухатися ближче до проїжджої частини і демонструвати своїм виглядом, що ви прямуєте до магазину, на роботу або додому", - зазначають юристи.

В цілому фахівці рекомендували дотримуватися введених обмежень, щоб не сприяти поширенню коронавируса.

Чим же зайнятися на травневі свята, сидячи вдома?

Шашлик ви все ж зможете зробити, але якщо проживаєте в приватному будинку. Цього ніхто заборонити не може, але не рекомендується збиратися компаніями, більше двох осіб. Також можна замовити вже готовий шашлик з ресторанів.

Можна провести час з користю для себе: прийміть теплий душ і зробіть масаж усього тіла з використанням лосьйону або молочка для тіла. Можна також приділити час шкірі обличчя, або ж зробити манікюр.

Ще одна ідея - повністю ізолювати себе від зовнішнього світу і влаштувати день медійної дієти. Відключені засоби зв'язку допоможуть вам залишитися наодинці з собою і обдумати все ідеї і плани.

Якщо вже зовсім нудно - займіться прибиранням! Час пролетить швидко, та ще й з користю.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явився список всіх вихідних в 2020 році.