RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія "кинула": шахтарі на окупованому Донбасі збунтувалися і просять допомоги, відео

На окупованій частині Луганської області в місті Зоринську гірники влаштували страйк, вони відмовилися підніматися на поверхню.

Про це повідомляє "Луганський інсайд".

До шахти прийшли їхні дружини, родичі і співробітниці шахт, вони провели акцію протесту на підтримку робітників.

"Вчора на шахті "Ніканор-Нова" ГУП ЛНР "Центруголь", яка знаходиться в місті Зоринськ, Перевальського району, почався страйк. 38 робітників шахти (24 робітників з першої зміни і 14 - другої зміни) перебувають на насипній ділянці бригади "Солов'я" , горизонту 400 м. пласта К6B відмовилися підніматися із забою на поверхню", - йдеться в повідомленні.

Шахтарі вимагають виплатити борги по заробітній платі і не закривати шахту. На даним момент, загальна заборгованість близько 20 місяців, пряма заборгованість - понад півроку, поки що виплатили за жовтень 20%, і дали по 2000 руб. за березень.

Виявилося, що 28 квітня прийшла телефонограма про закриття шахти - саме це і стало основною причиною страйку.

На даний момент страйк на шахті триває, співробітники записують відеозвернення до Леоніда Пасічника, щоб він втрутився в ситуацію.

"Безнадія в дірі при Путіну У Зоринську (Луганська область) на шахті "Ніканор-Нова" бунт. Немає зп, життя жебрацьке. 38 шахтарів не піднімаються із забою на поверхню, вимагаючи виплатити боргів по зарплаті і зберегти шахту. Україна їх кинула і дира теж. А РФ? До Путіна зверталися?" - коментує ситуацію користувач мережі Серж Сергєєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ватажки бойовиків так званої ДНР "передумали" підвищувати зарплати на окупованій території Донецької області до рівня російського міста Ростов-на-Дону, як обіцялося населенню в 2019 році.