RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Волині бізнесмени вийшли на протест через карантин: фото

У п'ятницю вранці, 1 травня, в місті Луцьк підприємці вийшли на мітинг проти карантину в Україні.

Коронавірус "підбирається" до Путіна: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє ресурс "Волинь Post".

На ринках "Північний" і "Лучеськ" зібралися більше півсотні підприємців, які там працювали. Вони влаштували акцію через те, що їм не дозволили відкрити точки продажів, незважаючи на виконання ними всіх передбачених вимог.

За словами бізнесменів, після виходу постанови головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка з протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках країни від 27 квітня, власники торгових точок почали активно готуватися, щоб торгівля відповідала всім встановленим нормам.

Вони закупили градусники, захисні костюми, встановили екрани, щоб мінімально контактувати з покупцями, визначили час прибирань і дезінфекції. Підприємці відзначили, що спеціальні інстанції перевірили їх робочі місця і дозволили приступити до роботи. Тому бізнесмени вже закупили товар на продаж, залишилося тільки дочекатися рішення мерії.

Зате Луцька міська рада 30 квітня під час сесії дозволила працювати сільськогосподарським ярмаркам під відкритим небом, майстерням по ремонту одягу, фотоательє, будівельним магазинам і МАФам, однак ринки на території міста поки працювати не будуть.

Підприємці вимагають переглянути умови і дозволити їм вийти на роботу. Люди в розпачі і вже в понеділок з самого ранку мають намір прийти на протест до міської ради.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Як повідомляв "Апостроф", 29 квітня в Києві під будівлею Кабінету міністрів проходив мітинг незадоволених карантином підприємців.

Там вже відбулися сутички між мітингувальниками і поліцейськими. Крім того, правоохоронці застосовували силу і до журналістів.