RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Скандал через ослаблення карантину: мер Черкас зухвало відповів на відкриття справи

Мер Черкас Анатолій Бондаренко, який фактично скасував карантин в обласному центрі з 30 квітня, відповів на відкриття справи.

Коронавірус "підбирається" до Путіна: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це він заявив у відеоролику, який опублікував на своїй Facebook-сторінці.

Бондаренко зазначив, що своїм дозволом про зняття карантину місто відновило "соціальну справедливість". На його думку, "нічим не відрізняється великий будівельний гіпермаркет від маленького магазину будівельних товарів".

"Черкаський виконавчий комітет прийняв рішення, чим дозволив будівельним магазинам, установам побутового обслуговування населення працювати. Це рішення викликало бурхливу реакцію, починаючи від правоохоронних органів, закінчуючи СБУ, зрозуміло, що з Києва дзвонили... Мене, мера, ніякими кримінальними справами... не залякати. У тому числі від вищих посадових осіб нашої країни", - заявив Бондаренко.

Також він нагадав правоохоронцям про наявність в Черкасах багатьох інших кримінальних справ, які залишаються нерозкритими.

"У місті Черкаси є безліч справ, які не розкриті. Починаючи від вбивств, закінчуючи в рік понад 200 заволодінь транспортними засобами. Потрібно розслідувати ці справи, а не рішення, яке прийняв Черкаський виконавчий комітет", - заявив мер міста.

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ослаблення карантину в Черкасах.

Як повідомляв "Апостроф", з 12 травня в Україні планують відновлювати пасажироперевезення в містах, приміське, міжміське сполучення.