RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як врятували Одесу від сепаратистів: у мережі нагадали історичні кадри 2 травня

Громадський активіст Сергій Стерненко оприлюднив архівні кадри із Одеси 2 травня 2014 року, де дали відсіч настанню "русского мира".

Відео він опублікував у Facebook.

"Шість років тому Одеса вистояла та відбилась від російської агресії. Одесити не дали окупантам перетворити місто на зону бойових дій. Не пустили до себе війну. Тому Одеса має зараз мирне небо над головою. Тому в Одесі немає "іхтамнетов", вибухів та стрілянини. Вічна слава Ігору Іванову, члену Правого сектора, який у той день віддав своє життя, захищаючи місто. Повага усім, хто не боявся та боронив Одесу від окупантів і їх пособників", - написав він.

Нагадаємо, що лідери одеських сепаратистів отримували прямі вказівки та інструкції щодо розхитування ситуації в місті від кураторів з Москви. Зокрема серед організаторів акцій на Куликовому полі були громадяни Росії, серед них Антон Раєвський, один з ватажків російських неонацистів, у майбутньому бойовик, учасник війни на Донбасі, та Євген Мефьодов, згодом засуджений за організацію заворушень в Одесі.

В Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 людей.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у мережі опублікували фото з Одеси, де в 2014 році почалися самі смертельні протистояння в новітній історії міста