RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Чи можна знімати карантин: озвучено моторошний прогноз по смертям від коронавірусу

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко попередив, що повне скасування карантину в Україні може привести до 120-140 тисяч смертей від коронавірусу до кінця цього року.

Новий удар по Британії і "псевдовибори" в Польщі: як коронавірус змінює світ (оновлюється)

Як він написав у Facebook, такий прогноз дає Kyiv School of Economics.

"Повне скасування карантину без запровадження обґрунтованих профілактичних заходів це 120-140 тис. смертей до кінця вже цього року! Такий ось прогноз отримав від Kyiv School of Economics", - пише Ляшко.

Він підкреслив, що профілактичні та протиепідемічні заходи дали позитивний результат щодо стримування поширення коронавірусу в Україні.

"І як би вже не хотілося всім нам позбутися цього карантину і коронавірусу, треба все ж включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно", - пише він.

Ляшко додав, що МОЗ закінчує розробляти тимчасові вимоги для проведення профілактичних заходів при роботі перукарень та салонів краси, при торгівлі господарськими товарами, роботі кафе, автомийок, адвокатських та нотаріальних послуг тощо.

"Плануємо опублікувати їх на вихідних щоб був час підприємцям підготуватися до відкриття", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок суботи, 2 травня, в Україні зафіксовано 11 411 випадків зараження коронавірусною інфекцією, з яких за останню добу - 550 випадків, що є добовим рекордом.