RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

На яких умовах заклади зможуть працювати з 11 травня і що потрібно знати клієнтам: роз'яснення

В Україні було прийнято рішення продовжити карантин до 22 травня, але деякі заклади працюватимуть в умовах обмежувальних заходів вже з 11 травня.

Європа прощається з карантином: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Так, в Міністерстві охорони здоров'я опублікували проект рекомендацій щодо роботи ресторанів, непродовольчих магазинів, салонів краси, перукарень, об'єктів побутового обслуговування населення, надання послуг нотаріусами, адвокатами, аудиторами з 11 травня.

Найголовнішою вимогою є проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня, а також використання працівниками засобів індивідуального захисту і проведення дезінфекції робочих місць.

Перукарням і салонам краси рекомендували такі заходи:

  • приймати клієнтів тільки за попереднім записом і з проміжками не менше 15 хвилин між відвідувачами
  • очікування клієнтами послуги безпосередньо в закладі буде заборонено
  • буде дозволено перебування не більше 1 клієнта на 10 кв. м, відстань між місцями надання послуг - не менше 2 м.

Об'єктам побутового обслуговування населення рекомендували:

  • організувати прийом клієнтів таким чином, щоб вони чекали своєї черги на вулиці на відстані не менше 1,5 м один від одного.
  • не більше 1 людини на 10 кв. м повинно буде знаходиться в місцях торгівлі непродовольчими товарами.

Заклади громадського харчування отримали наступні рекомендації:

  • забезпечити відстань між відвідувачами на літніх майданчиках не менше 1,5 м
  • замовлення слід приймати по телефону або через спеціально облаштоване віконце / вхідні двері
  • місце проведення розрахунку повинен бути обладнаний пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передачі замовлення без контакту з клієнтом
  • саме замовлення буде видаватися виключно в одноразовому посуді. забороняється видавати клієнту меню, воно повинно бути розміщено для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлення

Нотаріуси та аудитори отримали такі рекомендації:

  • приймати клієнтів тільки за попереднім записом і з проміжками не менше 15 хвилин між відвідувачам
  • очікування клієнтами послуги безпосередньо в закладі буде заборонено

Раніше "Апостроф" повідомляв, що станом на ранок понеділка, 4 травня, зареєстровано 12 331 випадок захворювання на коронавірус COVID-19.