RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Чи запустять маршрутки і метро в Україні з 11 травня: влада дала цікаву відповідь

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що відновити роботу метрополітенів в Україні дозволять на передостанньому етапі карантину, а ось стосовно маршруток рішення прийматиме міська влада.

Європа прощається з карантином: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це він заявив у прямому ефірі "Українського радіо".

"Метрополітен перевозить кожного дня більше 2 млн людей в трьох містах України. Для Києва, Харкова, для таких міст, де більше мільйона населення - це величезний ризик того, якщо буде один хворий в метро, дуже швидко буде відбуватися передача. Тому відкриття метрополітену передбачається в два етапи. На третьому етапі послаблення карантинних заходів метро запрацює для окремих категорій громадян і буде їздити при певних обмеженнях. На четвертому етапі, це практично вже етап завершення епідемії в Україні, розрахований, офіційно підтверджений, метрополітен буде працювати в звичному режимі", - сказав Шмигаль.

Етапи виходу з карантину, опубліковані урядом 24 квітня. На третьому етапі планується відкрити спецперевезення у метро, на четвертому - відкрити для всіх.

"П'ятий етап — це фактичне завершення карантину. Ми зробили декілька зон і декілька етапів: є червоні зони, помаранчеві, жовті, зелена зона — це коли епідемія закінчилася. Це вже такий п'ятий етап виходу з карантину, коли завершаться абсолютно всі обмеження. Отже, метро — це передостанній етап завершення карантинних заходів у зв'язку з високою ймовірністю, навантаженням, таким фактором, як можливість зараження в метро, швидкого розповсюдження епідемії в великих містах", - зазначив глава уряду.

Він також повідомив, що міжміське сполучення поки не відновлять, роботу міського наземного транспорту регулюватиме міська влада.

"Ми не бачимо можливості відкрити міжміський транспорт. Міський транспорт ходитиме і далі в тих режимах, в яких ходив. Вже мери будуть приймати рішення про збільшення кількості транспорту, про зміну його графіку роботи і, найголовніше, про адаптивний режим", - сказав прем'єр-міністр.

Як повідомляв "Апостроф", з понеділка, 11 травня, в Україні почнуть пом'якшувати деякі обмеження, введені через пандемію коронавірусу, але сам карантин продовжили до 22 травня.