RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

За крок від оголошення НС: Одеська область зазнала лиха через погоду, фото

Під Одесою, в деяких районах, збираються оголосити режим НС через катастрофічну втрату врожаю.

Про це повідомляє в прес-служба Одеської обласної ради.

"У всіх районах, що постраждали унаслідок посухи, буде проведено комісії ТЕБ та НС. Фермерам необхідно подати документи з експертними оцінками збитків в районні державні адміністрації, після чого всі зібрані дані буде спрямовані в обласну державну адміністрацію. Далі депутатський корпус обласної ради буде звертатися до центральних органів влади про створення державної комісії і розробки комплексу заходів з підтримки малих і середніх підприємств", - зазначив перший заступник голови Одеської облради Вадим Шкаровський.

Посадовці не виключили, що в зв'язку з загибеллю врожаю озимих на півдні області може бути оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру. Зокрема, це вже зроблено в Білгород-Дністровському районі.

Відзначимо, що посуха завдала нищівного удару по сільському господарству Одеської області.

Найгірша ситуація на півдні, де загинуло більше половини озимих культур, причому в Придунав'ї шкоди оцінюється в 80%.

Дощі озимі вже не врятують, кажуть фахівці, але вони життєво необхідні для проведення весняної посівної кампанії: сіяти пшеницю, ячмінь і ріпак в суху землю - безглузда затія.

Детальніше про ситуацію з урожаєм 2020 року, читайте в матеріалі "Апострофа": Негода губить урожай: чи вистачить українцям хліба.