RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

День перемоги: кращі поздоровлення з 9 травня у прозі

У суботу, 9 травня, в Україні відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього року святкується 75-та річниця перемоги. Правда, в зв'язку з карантином через коронавірус в Україні всі масові заходи довелося скасувати.

Але це не означає, що не потрібно вітати ветеранів. "Апостроф" зібрав поздоровлення для ветеранів в прозі.

***

Від всієї душі поздоровляємо зі святом Перемоги! Бажаємо мирного неба, ясного сонця та всього самого найкращого! Нехай завжди вас оточує мир, здоров'я та щастя!

***

Хотілось би низько схилити голову перед вами і привітати із роковинами перемоги у Другій світовій війни. Для нашої нації 9 травня – це суміш печалі й радості. За чотири роки війни Україна заплатила за свою свободу, за право жити на своїй землі більше ніж десятьма мільйонами життів своїх синів і дочок. Це надзвичайно висока плата, щоб жити вільно на своїй незалежній землі. Сама висока і єдина плата, яку ті люди могли зробити, і вони її зробили. Прохання, шановні ветерани, до вас. Молимо вас, живіть якомога довше серед нас, допомагайте нам будувати вільну, демократичну країну. Таку країну, як хотіли Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Володимир Великий чи Ярослав Мудрий. Щоб ви пам’ятали, що без ваших рук, без вашого подвигу, без вашої історії Україна не відбудеться. Вічна слава переможцям! Нехай мир і злагода завжди живуть на нашій землі! Слава Господу Богу, слава вам і слава нашій любій Україні!

***

Прийміть найщиріші вітання з річницею Великої Перемоги! Цей дійсно святий день завжди викликає у мене почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Знаючи, якою великою ціною завойовано нашу Перемогу, ми схиляємо голову перед священною пам'яттю загиблих. Висловлюємо свою безмежну синівську вдячність усім, хто тяжкою ратною працею наближав довгоочікуваний день визволення та кував перемогу в тилу. Низький уклін вам за це! Щиросердно бажаємо вам міцного здоров'я, добра й благополуччя. Нехай в вашій домівці завжди панують мир, спокій та достаток.

***

Дорогі визволителі, шановні ветерани Великої світової війни! Від усього серця вітаємо вас з річницею Великої Перемоги. Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за ваш безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку не знало людство. Ми у вічному боргу перед вами, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які ви виявили в боях за рідну землю. Вітаючи всіх, хто пройшов крізь вогонь Другої світової війни, а також із Днем Перемоги, бажаю міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя.

Відзначимо, що за останніми даними тільки в Києві проживає 41 тисяча ветеранів Другої світової війни.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше з огляду на те, що в цьому року 9 травня потрапляє на суботу, українці будуть відпочивати і в понеділок, 11 травня.