RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Належала китайському принцу: археологи показали шикарну знахідку із золотою черепахою

У Китаї археологи знайшли дуже рідкісну і давню печатку, яка належала принцу династії Мін.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на історичний блог.

Знахідку виявили на місці битви 17-го століття в місті Цзянкоу на південному заході країни. Золотий предмет має квадратну форму, його товщина близько 3 см, а сторони розміром по 10 см.

На печатці є велика ручка у формі черепахи. Знаки на зворотному боці друку свідчать "Шу Ши Цзи Бао". Шу - це назва епохи династії Мін для сучасної провінції Сичуань, а "Ши Цзи" - це ім'я першого сина принца.

Також на березі річки Миньцзян знайшли і багато інших артефактів. Там в пізній період правління династії Мін (1368-1644 рр. Н.е.) відбулася одна з найбільших битв так званої Селянської війни.

На даній території проходили три сезони розкопок. За весь цей час там знайшли понад 50 тисяч старовинних і дорогоцінних речей. З їх допомогою можна дізнатися більше про обробку металів династії Мін, фіскальні системи, військові технології та управління протягом неспокійних останніх років її правління.

Як повідомляв "Апостроф", турецькі археологи в ході розкопок стародавньої церкви Балатлар в Синопі, на півночі Туреччини, виявили кам'яний ковчег.