RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Які заклади відновлять роботу з 11 травня, а які ні: детальна інфографіка

З понеділка, 11 травня, в Україні розпочинається ослаблення заходів карантину.

"Апостроф" розбирався в тому, які обмеження будуть зняті, а які будуть діяти до 22 травня і далі.

Які заборони будуть зняті з 11 травня

З понеділка в Україні відкриваються парки, сквери та прибережні зони відпочинку, а також дитячі ігрові майданчики на відкритому повітрі.

Також в країні відкриваються перукарні та салони краси, заклади оптової і роздрібної торгівлі непродовольчими товарами. Виняток становлять зони розваг, громадського харчування та дитячих зон в торгово-розважальних центрах.

Заклади громадського харчування зможуть працювати на винос, літні майданчики кафе і ресторанів відкриваються за умови дотримання дистанції між відвідувачами в 1,5 метра. Крім того, починають свою роботу музеїв та бібліотек.

Також з 11 травня в Україні дозволяються тренування в командних видах спорту для професійних команд.

Буде дозволена робота контор аудиторів, адвокатів, нотаріусів, психологів і журналістських редакцій.

Що буде і далі під забороною

Незважаючи на ослаблення заходів карантину, в країні не зможуть відновити роботу спортзали, кінотеатри та театри, а також всі навчальні заклади, включаючи дитячі садки. Також під забороною залишається робота фудкортів в ТРЦ.

Залишаються під забороною будь-які пасажирські перевезення між містами і областями, не працюватиме метро, а проїхати в громадському транспорті можна буде тільки за спеціальними перепустками. Залізничне сполучення також працювати не буде.

Крім того, не можна проводити будь-які масові заходи і виходити на вулицю групами, які перевищують дві людини.

Також варто нагадати, що як і раніше залишається обов'язковим носіння масок. Діти, молодші 14 років, не можуть перебувати на вулиці без батьків.

Нагадаємо, що станом на ранок неділі, 10 травня, кількість підтверджених випадків захворювання коронавірусом в Києві досягла 1805, за добу додалося 34 хворих COVID-19, серед них двоє медиків.