RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Коли українці знімуть маски: в МОЗ зробили важливу заяву

У разі зниження динаміки захворюваності на COVID-19 в Україні, масковий режим скасують до кінця літа.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю "РБК-Україна".

Більш того, в разі позитивного розвитку подій, це може статися навіть раніше. Якщо ж стане ясно, що спекотна погода не впливає на поширення коронавірусу, українцям доведеться носити маски до кінця року.

"Якщо число випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садки відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невід'ємним другом до кінця цього року ", - сказав він.

Ляшко також повідомив, що наступний перегляд карантину запланований на 22 травня.

"Поки буде карантин, до тих пір ми будемо в масках, з антисептиками і соціальною дистанцією. Іншого виходу немає. Ми говоримо про те, що у нас розробляється поетапний план виходу з карантину. Ми вже зараз зм'якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину - 22 травня. Будемо дивитися розвиток епідситуації ", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві встановлять контейнери для збору і подальшої утилізації використаних медичних масок і рукавичок.