RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Довела посуха: під Одесою фермер покінчив з собою через борги

В Одеській області 66-річний чоловік наклав на себе руки, в передсмертній записці він заявив, що причиною цього є посуха та загибель врожаю.

Про це розповів глава Кілійської об'єднаної територіальної громади Павло Бойченко в своєму блозі на YouTube.

Також фермер в записці зазначив, що йому було нічим розраховуватися з боргами, які він взяв на посівну, і те, що він не отримав ніякої підтримки від держави.

"Щирі співчуття від усієї громади висловлюю рідним і близьким гідної людини, фермера, жителя с. Шевченкове, Сердюченко Владимир Миколайовича 1954 року рожденія, що передчасно пішов з життя. Страшная трагедія! Вся громада, всі ми сумуємо разом з вами! Тримайтеся! Володимир Миколайович був порядним фермером, він взяв в оренду 150 га землі у людей. Весь урожай був втрачений через посуху. Опинившись в складних фінансових обставинах, не отримавши чітких відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до овідчаю, землероб не зміг пережити біди!", - розповів глава місцевої ОТГ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше керівництво Одеської області повідомило, що в деяких районах області планують оголосити режим НС через катастрофічну втрату врожаю внаслідок посухи.