RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як і коли в Україні будуть запускати громадський транспорт: всі подробиці

Відновлення роботи транспорту в рамках карантину через коронавірус в Україні і після його закінчення буде відбуватися в кілька етапів. "Апостроф" зібрав всі подробиці.

Перший етап

З 22 травня, коли почнеться перший етап, передбачається запуск міських автомобільних перевезень (крім маршрутних таксі) та приміських перевезень (в межах одного району).

З 29 травня планується запуск внутрішньообласних перевезень. Також до 50% приміських поїздів і 42 пари поїздів далекого прямування категорії "Інтерсіті +", "Нічний експрес": в західному напрямку - 11 пар, в південному - 10, в дніпровському - 6, в східному - 12, в азовському - 3.

Також з цієї дати планується запуск внутрішнього авіасполучення.

Другий етап

З 9 червня почнеться старт другого етапу, який передбачає запуск міжобласних і міжнародних автомобільних перевезень, в тому числі маршрутних таксі.

З 12 червня планується запуск 100% приміських поїздів, які курсуватимуть в світлий час доби, а також всіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Знаходимося на піку: Шмигаль заявив про продовження карантину в Україні після 22 травня

Третій етап

Його початок планується після завершення карантину і передбачає запуск потягів міжнародного сполучення та сезонних поїздів.

А також запуск міжнародного авіасполучення в країни, які відкрили аеропорти для прийому/ відправки міжнародних рейсів.

Крім того, в контексті вищеописаного трьохетапного плану, "Укрзалізниця" розробила свій двоетапний план запуску залізничного транспорту.

За даними прес-служби компанії, на першому етапі передбачається, що на лінії пустять 745 поїздів, причому сума збитків складе 279,5 млн гривень щомісяця.

На другому етапі, за умови загальнодержавного пом'якшення карантину через коронавируса, компанія планує запустити ще 571 потяг. Тоді збитки щомісяця складуть 224,5 млн гривень.