RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Це буде марафон: інфекціоніст дав тривожний прогноз щодо коронавірусу влітку в Україні

Коронавірус в червні в Україні не відступить, оскільки літня спека його не вб'є, за добу будуть фіксуватися сотні нових заражень.

Про це заявив лікар-інфекціоніст і колишній глава Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта, повідомляє "Обозреватель".

За його словами, щоденна кількість заражень коронавірусом у травні-червні буде коливатися в межах 300-400 випадків. Це пов'язано з характеристиками самого вірусу, а також з тим, що в країні перехворіла незначна кількість людей, імунітету до інфекції досі немає.

"Ми досягли "згладжування кривої". Вона має свої позитивні наслідки, але нам слід налаштовуватися на тривалий марафон, який може тривати кілька місяців. Протягом літа постійно будемо мати стабільну кількість нових випадків", - сказав Курпіта.

Він додав, що кількість інфікованих у Україні поки не знижується, щоденне число залежить від кількості проведених тестів. Наприклад, 12 травня зафіксували 356 хворих, але було проведено на 2 тис. досліджень менше, ніж в попередні дні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені заявили, що пацієнти після зараження коронавірусом COVID-19 можуть носити патоген у легенях і стати рознощиком захворювання, навіть якщо вірус був вилікуваний.