RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Медики заявили про небезпечну властивість коронавірусу після "одужання"

Пацієнти після зараження коронавірусом COVID-19 можуть носити патоген в легенях і стати рознощиком захворювання, навіть якщо вірус був вилікуваний.

Страшний рекорд США і симптоми "у спадок": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі

Про це повідомляється в дослідженні китайських вчених, що опубліковане в журналі Cell Research.

Так, група дослідників на чолі з доктором Бань Сюу з госпіталю в Чунціні провели роботу, яка представила докази наявності залишків вірусу в легенях у виписаних з лікарень пацієнтів. Дослідження було засноване на обстеженні 78-річної жінки, яка померла з підтвердженим і перенесеним діагнозом коронавірус. Після її смерті слідів вірусу не виявили в печінці, серці, кишечнику, шкірі або кістковому мозку, проте знайшли в тканині легенів. Вчені зазначають, що жінка померла від серцевої недостатності в той момент, коли вже закінчила лікування від коронавірусу, і тести її на COVID-19 були негативними.

Команда дослідників запропонувала "змінити рекомендації щодо локалізації та лікування вірусу", зокрема, було запропоновано "промивати" пацієнтам легені за допомогою процедури бронхоальвеолярного лаважу, коли через рот в легені пацієнтам вводять спеціальну рідину, а потім видаляють тим же чином - так можна проводити глибоку діагностику легких.

При цьому лікар з Пекіна розкритикував пропозицію, оскільки така процедура дуже болюча для пацієнтів.

"Пацієнту доведеться перенести сильні страждання, і немає гарантії 100% точності", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український лікар розповів про небезпечні наслідки перенесеного коронавірусу у чоловіків.