RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Кабмін зробив важливий крок до нового пом'якшення карантину: що ще дозволили в Україні

Черговим послабленням режиму карантину в Україні став дозвіл громадянам пересуватися вулицями групами до восьми осіб і ослаблення обмежень роботи літніх майданчиків.

Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабінету міністрів у середу, 13 травня.

За рішенням уряду, українці зможуть збиратися групами більше двох осіб. На літніх майданчиках ресторанів і кафе дозволили перебувати не по 2 людини за столиком, а до 4 осіб, не рахуючи дітей до 14 років. Вулицями можна пересуватися групами до 8 осіб.

Фото цього документа опублікував у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко.

Що буде з карантином в Україні після 22 травня

На засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що після 22 травня карантин в Україні через COVID-19 буде продовжено, але з поступовим переходом на адаптивну модель.

"Ми будемо і далі пом'якшувати, залежно від розвитку ситуації, карантинні заходи проти епідемії. Але при цьому станемо передавати все більше повноважень на місця, органам місцевого самоврядування", - зауважив глава уряду.

За словами прем'єр-міністра, тільки на 3-му етапі зняття карантинних заходів в Україні запрацює міжміський транспорт і метро.

Денис Шмигаль уточнив, що карантинні обмеження будуть діяти до тих пір, поки не винайдуть ліки від COVID-19.

Нагадаємо, що з 11 травня в Україні розпочався перший етап послаблення заходів карантину, який зачепив цілу низку сфер діяльності. Зокрема, дозволено оптову торгівлю непродовольчими товарами, відкрилися магазини в ТРЦ, салони краси, перукарні, відновили роботу літні майданчики кафе і ресторани під відкритим небом.

Незважаючи на ослаблення заходів карантину, в країні поки не дозволили відкрити спортзали, кінотеатри та театри, а також всі навчальні заклади, включаючи дитячі садки.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 12 травня, в Києві в рамках пом'якшення карантину через коронавірус відкрилися літні майданчики у багатьох закладах громадського харчування, але не у всіх, причиною цього стало зволікання з боку КМДА.