RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Запустять транспорт і відкриють садки: як Україна буде виходити з карантину 22 травня

З 22 травня в Україні розпочнеться новий етап ослаблення обмежень карантину: планується в тому числі запуск громадського транспорту і відкриття дитячих садків.

Україна розпочала вихід з карантину: що можна, а що не можна з 11 травня

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

Що відкриють і дозволять

За його словами, пом'якшення карантину на цьому етапі буде мати на увазі дозвіл на:

  • запуск роботи громадського транспорту;
  • відкриття дошкільних установ;
  • проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО);
  • проведення спортивних змагань без глядачів;
  • роботу готелів (але не хостелів) без ресторанів.

Адаптивний карантин

Степанов зазначив, що уряд буде визначати критерії, за яких дозволено буде проводити спортивні заходи та запускати транспорт. В цілому, за словами глави МОЗ, подальший вихід їх обмежень буде проводитися за формулою адаптивного карантину.

Це означає, що карантин будуть пом'якшувати в залежності від того, яка епідеміологічна ситуація в області. Зокрема, порівнюватися буде кількість нових випадків за останні 7 днів на 100 тисяч населення, завантаженість місць в лікарнях для пацієнтів з COVID-19 (не більше 50%) і кількість тестувань на 100 тисяч осіб.

Перша перемога

Також глава МОЗ подякував українцям, які дотримувалися карантину і підкреслив, що саме їх відповідальність допомогла обмежити поширення коронавірусу. 14 травня в Україні вперше було зафіксовано зменшення актуальної кількості хворих на коронавірус - добове число тих, хто одужав (427 осіб), перевищило число нових випадків (422 особи).

Нагадаємо, станом на ранок 14 травня всього в Україні виявили 16 847 випадків коронавірусної інфекції. З них 456 осіб померло, а видужало - 4143 людини.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 13 травня Кабмін прийняв рішення зняти деякі обмеження карантину і дозволити українцям пересуватися по вулицях групами до восьми осіб, а також послабити обмеження по роботі літніх майданчиків.