RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

"Золоті" крапельниці і ліки: українка шокувала сумою лікування коронавірусу в Харкові

У Харкові 60-річний Юрій Дурсанов захворів коронавірусом, зараз чоловік у важкому стані в реанімації, а один день лікування там коштує близько трьох тисяч гривень, також йому вводять дорогий препарат.

Про це повідомляє KHARKIV Today.

За словами дружини Юрія Олени, її чоловік нечасто хворів, але у нього є хронічне захворювання - гіпертонія. В "інфекціонку" його відразу поклали в палату, де було ще двоє людей, на наступний день у нього підтвердився коронавірус.

"Викликали швидку, його одного взяли, я коли приїхала, він уже був у відділенні. В палаті ще двоє людей було. Йому відразу виписали антибіотик, спочатку лікували від пневмонії, а тест провели на наступний день. Мабуть, приходить з лабораторії людина вранці, а ми потрапили, напевно, годині о 11-12. У нього підтвердився коронавірус. Мені подзвонили, сказали, що його переводять в інше відділення, на кисень. Він вдома дихав нормально, кашляв трохи вдень, вночі не кашляв. Там йому відразу дали маску, і він до цих пір не може без неї жити. Я думала, що йому стане легше, пото му що почнуть вводити все-таки антибіотики та противірусні внутрішньовенно", - розповіла Олена Дурсанова.

Незабаром стан чоловіка почав погіршуватися, Юрія Дурсанова перевели в реанімацію. На його лікування щодня йде по три тисячі гривень, а вчора Юрію Дурсанову почали вводити препарат, одна доза якого коштує 25 тисяч гривень.

"Безкоштовно тести, палата і кисень, наскільки я розумію, а решта - людям виносять списки, я не одна така. Три тисячі гривень мені обходилася одна реанімація в день без ось цих ліків, які ввели йому", - уточнила дружина хворого.

Олена Дурсанова дізналася про препарат з інтернету, порадилася з лікарями "інфекціонки" і, отримавши дозвіл, вирішила збирати на нього гроші своїми силами.

"Мені дали телефон представника фірми швейцарської, тільки дози, яка мені потрібна, більше в Харкові немає, її треба тепер знову везти. Я звернулася і мені сказали, так, можна зробити, він є в протоколі. Але його ж нікому не роблять, тому що, як мені сказали, треба було зробити спочатку аналіз, а ці аналізи роблять в лабораторіях і ще не в усіх. ще й час пройде, поки його зроблять, щоб розуміти, наскільки йому потрібно ці ліки. мені просто сказали, що воно йому потрібно, я вже просто відступити назад не могла ніяк, тому що я розумію, мені потрібно чоловіка якось витягати", - пояснила Олена Дурсанова.

Вчора Юрію ввели першу дозу препарату від цитокинового шторму, він став почуватися краще.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені заявили, що пацієнти після зараження коронавірусом COVID-19 можуть носити патоген в легенях і стати рознощиком захворювання, навіть якщо вірус був вилікуваний.