RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Готуйтеся до найгіршого: у ВООЗ зробили звернення до країн Європи через коронавірус

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала європейські країни готуватися до другої хвилі коронавірусу восени і бути обережними в скасуванні карантинних обмежень.

Про це заявив директор Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге, повідомляє The Independent.

За його словами, на пандемію коронавіруса можуть накластися сезонна епідемія грипу або кору.

"Я дуже стурбований з приводу подвійної хвилі: восени у нас може бути друга хвиля COVID-19 і ще одна - сезонного грипу або кору", - попередив він.

За його словами, в умовах, коли COVID-19 продовжує поширюватися світом, 32 з 43 країн Європи ослабили карантин. Він підкреслив, що скасування карантинних заходів повинно бути дуже обережним і зваженим.

"Люди думають, що ізоляція завершена. Нічого не змінилося. Повний набір заходів з контролю за захворюваннями повинен залишитися в силі. Це ключова теза", - заявив Клюге.

Разом з тим в ВООЗ визнають, що "ізоляція не змінила ситуацію з вірусом", бо ні вакцини, ні лікування від нього немає.

Клюге зазначив, що людям потрібно навчитися жити в умовах існування COVID-19, як в ситуації з багатьма іншими вірусами. Є також надія, що крім мутацій, які можуть зробити вірус небезпечнішим, може статися і мутація, яка послабить його вірулентність і перетворить вірус в сезонне захворювання.

"Давайте сподіватися на краще і готуватися до гіршого", - резюмував Клюге.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Міністерство охорони здоров'я України знову попалося на підміні даних щодо кількості інфікованих на коронавірус в країні.