RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Люди працюють за копійки: лікарі розповіли про проблеми в Україні з тестуванням на коронавірус

В Україні лабораторії, що роблять ПЛР-тести на коронавірус, перевантажені. До цього часу "зависли" пацієнти ще з 5 травня. При цьому висококваліфіковані фахівці працюють з колосальним навантаженням і за низьку оплату.

Про це "Апострофу" розповіли медики, які безпосередньо працюють з хворими на коронавірус.

За їх словами, в деяких областях результатів тестів доводиться чекати по два тижні.

"Лабораторії перевантажені так, що не справляються з навантаженням. У деяких областях по два тижні і довше чекають результатів хворі люди. У нас в лікарні зависли пацієнти ще з 5 травня, а сьогодні вже 13 травня. Краще б замість апаратів ШВЛ купували обладнання для ПЛР діагностики ", - сказала лікар-інфекціоніст Києво-Святошинської ЦРЛ Ольга Вознюк.

За її словами, в країні не вистачає апаратів для проведення ПЛР тестів, немає спеціально обладнаних лабораторій, немає людського ресурсу.

"У цій сфері, як і в усій медицині в Україні, низькооплачувані фахівці, але при цьому вони повинні бути дуже висококваліфікованими. Їх не навчиш за пару тижнів або навіть за пару місяців", - додала медик.

Як додав епідеміолог Олексій Галімський, мережа лабораторних центрів в Україні, на які припадає основна маса безкоштовних тестів, працює з колосальною перевантаженням. У деяких лабораторних центрах відповідь видається тільки через п'ять днів.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Пацієнти "висять" другий тиждень: що не так з тестуванням на коронавірус в Україні.