RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вражає маленьких дітей: лікарі знайшли зв'язок рідкісного синдрому з коронавірусом

У дітей з США і Великобританії, які перехворіли на COVID-19, фіксують появу рідкісного запального захворювання - хвороби Кавасакі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "ВВС".

На думку медиків, такі прояви викликані запізнілою імунною реакцією на вірус, схожий на збудника хвороби Кавасакі. У Британії відповідні симптоми проявилися приблизно у 100 дітей, також вони були зафіксовані і в інших країнах.

Хвороба Кавасакі (її також називають синдромом Кавасакі) - рідкісне захворювання, назване по імені японського лікаря, який вперше описав його в 1967 році. Воно характеризується, перш за все, запаленням кровоносних судин, а також висипом, набряком мигдаликів і пересиханням губ, і вражає майже виключно дітей у віці до п'яти років.

У Лондоні в квітні хвороба Кавасакі розвинулася у восьми неповнолітніх, один 14-річний пацієнт помер. У дітей спостерігалися схожі симптоми - висока температура, висип, почервоніння очей, набряклість, ломота у всьому тілі. У більшості не було серйозних проблем з диханням, проте деяким медики змушені були призначити примусову вентиляцію легенів для полегшення серцевої діяльності і кровообігу.

На думку Ліз Уіттакер, практикуючого лікаря і викладача дитячих інфекційних хвороб та імунології в Імперському коледжі Лондона, той факт, що синдром проявив себе в розпал пандемії коронавірусу, ймовірно, вказує на зв'язок цих двох явищ.

"Ми проходимо пік Covid-19, а через три або чотири тижні спостерігаємо пік нового захворювання. Це змушує думати, що ми маємо справу з постінфекційний синдромом, ймовірно, пов'язаних з накопиченням в організмі антитіл", - зазначила медик.

Професор Рассел Вінер, президент Королівського коледжу педіатрії та дитячого здоров'я, повідомив, що у більшості дітей з подібними симптомами, лікування дає позитивні результати. До того ж розвитку синдрому Кавасакі спостерігається досить рідко і це не повинно зупиняти батьків, які випускають дітей з карантину.

Як повідомляв "Апостроф", спалах Covid-19 серед дітей виявили в школі-інтернаті на Закарпатті. Коронавірус підтвердили у 13 дітей, всього там знаходиться 80 сиріт і позбавлених батьківського піклування.